Saját KB bal
Saját KB jobb

Bemutatjuk az Év Kutyabarát Helye Pályázat zsűritagjait – Barabás Évi

Ismerjétek meg az Év Kutyabarát Helye Pályázat lelkes zsűritagjait. Barabás Éva, az RTL Klub műsorvezetője, amióta az eszét tudja, kutyás. Sajátja sokáig nem lehetett, így azóta is megrögzött gazdi, aki a legjobbat akarja kedvencének, de közben igyekszik példát is mutatni.

Évi vidéken, állatok közt, természet közelben nőtt fel, a nagyszülőknél láncon tartott kutyusokkal ő járt a közeli erdőbe és áhítattal figyelte, hogy a vásártéren hétvégenként okos németjuhászok követi gazdájuk mindenféle utasítását. De honnan tudják, mit mond az ember? És a gazdik hogyan képesek megérteni kutyáik nyelvét? 

Évi már budapesti tévésként saját terrier keverékeivel élt (jobbra a képen korábbi kutyusával, Picurral), gazdiképző kutyasulikba járt, frizbizni tanultak és más kutyasportokat is megismertek. Az elmúlt években Hugó is rászokott a tévézésre: szinte minden nap együtt mennek dolgozni. Az Állatok Világnapján, a jelentkezési határidő napján lesz éppen nyolc éves a Fókusz zsemleszínű négylábú munkatársa, aki mára megtanulta, hogy vannak dolgok, amikbe nem ugathat bele.

Évi felelős gazdiként nagyon fontosnak tartja a kutyás és MÉG NEM kutyás társadalom közötti folyamatos kommunikációt, egymás megértését, elfogadását. A magyarországi iskolai oktatásba mindenképpen bevezetné az állatokkal való együttműködés tanítását, megismertetné egymás megszelídítésének módszereit. Ahogy a siketek jelnyelvébe is beavatná a gyerekeket, és a vakok csörgőlabda sportját is megmutatná mindenkinek. Hogy, legyen köztünk bizalom és szeretet. Nyitottság és szabadság. Évi szerint mindenkit meg kellene simogatni, hogy megérezzük végre, mennyivel könnyebb, jobb és békésebb így az élet.  

 

Az Év Kutyabarát Helye Pályázat céljairól és menetéről ide kattintva olvashatsz bővebben.

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...