Saját KB bal
Saját KB jobb

Rólunk

A Kutyabarát.hu 2012. június 1-én indult, az első hazai kutyabarát helyeket közvetítő és népszerűsítő portálként és magazinként, mely azóta is a legnagyobb kutyabarát adatbázist tudhatja magáénak. Indulásunkat követően, az első-második hónapban felkutattuk a köztudottan kutyabarát helyeket az országban, így 30 hellyel indultunk, majd „működésünknek” köszönhetően egyre több ajánlás érkezett, jelenleg több mint 700 kutyabarát hely és közel 100 kutyás szolgáltató található meg az oldalon. Az ajánlások olvasóinknak, követőinknek, illetve a kutyabarát üzemeltetőknek köszönhetően folyamatosan gyarapodnak.

Interaktív bemutatkozó - katt a képre!

kutyabarát bemumatkozó

Küldetésünk

Nem hivatalos adatok, felmérések szerint csak Budapesten közel 400.000 kutyás él, egy 2018-as felmérés szerint pedig országosan közel 3.000.000 embert érint a kutyatartás. Ezeknek az emberek nagy része együtt él kutyájával, családtagként kezeli. A felelős kutyatartás népszerűvé válásának, illetve a törvényi szabályozásoknak is köszönhetően a kutyatartók társként kezelik kutyáikat.

Magyarországon a Kutyabarát.hu a társadalmi felelősségvállalást is szem előtt tartva, a kutyás társadalom kultúrájának fejlesztéséért küzd, a tudatos és felelős állattartásra hívja fel a figyelmet. Célunk, hogy a felelős kutyatartók első számú platformjává váljunk.

Tapasztalataink

Működésünk alatt úttörő változásokkal találkoztunk. Az emberek  mindinkább társként tekintenek kutyájukra, együtt mennek sok olyan helyre, ahol kutyájuk is szívesen látott vendég.  Erre a tényre, „trendre” felfigyeltek azon vállalkozások is, akik rugalmasak és innovatívak, nem mellesleg kutyabarátok, állatszeretők. „Kinyitották az ajtókat” a kutyák számára is, így egy kis változtatásnak, odafigyelésnek köszönhetően nagy sikereket értek el a kutyatartók körében.

A kutyatartók az utóbbi években éppen az új trendeknek köszönhetően változtattak kutyatartási szokásaikon, és ennek megfelelően fejlődött a hazai kutyatartás kultúrája is. Egyre több kutyatartó ügyel arra, hogy kutyája a többi ember és a társadalom által elvárt igényeknek megfelelően, kulturáltan viselkedjen minden helyzetben.

Véleményünk szerint jó úton haladunk a tudatos és felelős kutyatartás mind szélesebb körben való megismertetése felé. Az egyre több kutyás szervezet tevékenységének is köszönhetően az emberek figyelme nem siklik el a fontos, kutyatartást érintő információk mellett. Így a kutyás társadalom fejlődése egyre szélesebb körben támogatott.

Partnereinknek, hirdetőknek

Oldalunkat 2017-ben több, mint 1,5 millió látogató böngészte, kereste fel, Facebookon a heti elérésünk átlaga 200-300 ezer között volt. A kutyabarát.hu bővebb látogatottsági adatairól és megjelenési, hirdetési lehetőségekről kérjen tájékoztatást a [email protected] email címen.

Csapatunk

Sziládi-Kovács Hajni

A Kutyabarát.hu alapítója, a hétköznapokban ügyvédként tevékenykedik. Munkája során kiemelt figyelmet kapnak az állatvédelemhez kapcsolódó ügyek, több állatmentő alapítvány, egyesület jogi képviseltét is ellátja.

„Gyermekkoromtól a mindennapjaim részét képezték a kutyák. Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen olyan családban nőttem fel, ahol a kutya családtag volt, és a szüleim meglepően jól kezelték, hogy rendszeresen kóbor, autókból kitett kutyákkal állítottam haza. Jelenleg a Noé Állatotthonból elhozott Mamba kutya gazdái vagyunk, aki miatt a Kutyabarát.hu elindult 2012-ben, aki mindig ott lebzsel az irodámban, és aki igazi család – és csapattag.”

E-mail: [email protected]

Sziládi-Kovács Tibor

Reklámszakember, a BEE Média brands vezetője. Az SZTE média szakán, majd a BKF stratégiai marketing szakán végzett, 2006 óta a reklámszakmában tevékenykedik. Kreatív ember lévén folyton az új ötletek, kihívások töltik ki mindennapjait, a Kutyabarát.hu a megvalósított ötletek egyike.

Vidéken nőttem fel, gyermekkorom óta meghatározza az életemet a kutya. A Kutyabarát.hu egyik alapítójaként és kutyatartóként is fontosnak tartom mind szélesebb körben propagálni a kutyatartás kultúráját, a felelős állattartás fontosságát. Munkánk és feladatunk ezt is elősegíteni a Kutyabarát.hu-val. A Kutyabarát.hu létrehozatalával bíztunk abban, hogy saját és mások tapasztalatainak megosztása, mások véleményének közvetítése révén, sok – a kutyájára társként tekintő – gazdinak tudunk segíteni a szabadidő tartalmas eltöltésében.”

E-mail: [email protected]

Herr-Bárdos Tímea

A Bee Média ügyfélkapcsolati vezetője. Nyomdai kivitelezési szakember, 15 éve a nyomdaiparban és a reklámszakmában dolgozik.

Különösen nagy öröm számomra, hogy a kutyabarat.hu csapat tagja lehetek, hiszen kiskorom óta életem részei a kutyák és az állatvédelem. 4 kutyus gazdájaként rengeteg türelmet, figyelmességet és felelősséget tanultam a négylábú barátainktól. Hiszem, hogy ha a felelős állattartás üzenetét el tudjuk juttatni minden emberhez, az nem csak a kutyák, hanem nekünk, emberek számára is egy boldogabb jövőt eredményez.”

E-mail: [email protected]

Bohata Krisztina

Lassan 10 éve vagyok gazdi és 5 éve egy kutyás vállalkozás alapítója és vezetője. A hobbim és kedvenc időtöltésem – a kutyázás – szinte észrevétlenül vette át a helyet a munkámban is. Nemzetközi marketing szakértőként sok területen dolgoztam, mára ez egyértelműen a kutyás/állatos területre koncentrálódott. Kutyadolog címmel a joy.hu online magazinban vezetem blogomat, emellett webshop üzemeltetéssel és szövegírással foglalkozom. Nagy öröm számomra a kutyabarat.hu csapatához tartozni, mert nem csak szakmailag, de emberileg is azonos értékrendet képviselünk és ez a legfontosabb egy csapat életében. Fontosnak tartom a hiteles és tartalmas tájékoztatást, a minőségi állatvédelemmel foglalkozó szervezetek támogatását, valamint az etikus bánásmód elérését minden állatfajnál, legyen az szőrmetenyésztésre szánt csincsilla, vagy cirkuszi elefánt.”

E-mail: [email protected]

Szerencsi Éva

Amióta az eszemet tudom, mindig volt kutyája a családomnak, így korán megtanulhattam, hogy az állattartás öröme mellett ez komoly felelősség is. A szüleim most egy gyepmesteri telepről örökbefogadott, szuperaranyos keverék gazdái, aki csalódásokkal, traumákkal teli múltja ellenére képes lett újra megbízni az emberekben. Folyamatosan tanulunk tőle valamit, nemcsak az állattartásról, hanem az életről, a pillanatok megélésének jelentőségéről is. Örülök, hogy a Kutyabarát.hu révén lehetőségem van azokhoz szólni, akik szintén családtagként bánnak négylábú társaikkal, és sokunkkal együtt fontosnak tartják a felelős állattartás népszerűsítését.”

E-mail: [email protected]

Bujdosó-Szalay Adél

Közgazdászként végzett, majd a kereskedelem területén dolgozott évekig, mielőtt szabadúszó lett és kutyaruhák tervezésébe fogott. Most már minden idejét együtt tölti Tatyi kutyájával, és szó szerint együtt járnak mindenhova. Tapasztalatait és kutyás élményeit Instagramon osztja meg, blogján pedig a kutyatartásról, kutyás kirándulásokról és utazásról ír.

Fontosnak tartom a felelős és kulturált kutyatartást; szeretném, ha egyre több kutyás tekintene családtagként a kutyájára, és ezzel együtt több kapu nyílna meg a kutyával érkezők előtt.”

E-mail: [email protected]

Mamba

Aki miatt a kutyabarát.hu elindult, aki inspirált minket, aki mindig mellettünk van, igazi család- és csapattag.

Sajtómegjelenések