Saját KB bal
Saját KB jobb

29 kutyát mentettek meg Antigua szigetéről

A közelmúltban egy mentőakció keretében 29 kóbor kutyát mentettek meg a szörnyű sorstól, ami Antigua utcáin várt volna rájuk. Antigua egyike a paradicsomi karibi szigeteknek, amelyek Antigua és Barbuda parányi független államát alkotják. Bár a csodálatos környezet idilli otthonnak tűnhet, a kutyák számára az állapotok korántsem paradicsomiak. A most megmentett 29 kutya szörnyű körülmények között, az utcákon élt. Alultápláltak voltak, és bántalmazták is őket. Szerencsére, életük jobbra fordult, és hamarosan örökbefogadhatók lesznek.

A május 7-i mentőjáratot a Flew the Coop, egy nonprofit szervezet, szervezte. Ez a szervezet elsősorban katasztrófák során válsághelyzetbe került állatoknak nyújt sürgősségi segítséget. E mellett az antiguai utcai kutyapopuláció csökkentésén dolgozó DACOA nevű szervezettel együttműködve igyekszik segíteni a szigeten elő kutyák életkörülményeinek normalizálásában.

A kutyák túlszaporodása folyamatos probléma Antiguán. „Szerintem ez egy gyönyörű sziget, de amikor az állatokról van szó, abszolút válságövezet.” – nyilatkozta a szervezet egyik képviselője. „A kutya- és macskapopuláció egyre inkább kicsúszik az ellenőrzés alól. Napról napra rosszabb a helyzet”.

Az Antigua szigetéről mentett kutyák és macskák gyakran traumatizáltak, és egyáltalán nem ismerik a városi gazdis életet. A DACOA azon dolgozik, hogy a szigeten élő állatorvosi ellátásban részesüljenek, beleértve az oltások naprakészen tartását is. A megmentett kutyáknak pedig igyekeznek szerető otthont találni Ez néha azzal jár, hogy az Amerikai Egyesült Államokba kell szállítani őket. Ezt teszi lehetővé a Flew the Cooppal való együttműködés. A szervezet ugyanis rendelkezik a krízishelyzetből való mentéshez szükséges infrastruktúrával.

A DACOA extrém vészhelyzetekből ment kutyákat. A mostani járaton balesetben lebénult, autóútról, közvetlen életveszélyből mentett kutyák is voltak. Ezek a kutyusok most esélyt kaptak egy jobb életre, és reméljük, hogy sikerül maguk mögött hagyni azokat a megpróbáltatásokat, amiken eddig keresztül kellett menniük.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.thewildest.com/dog-lifestyle/antigua-dog-rescue-news?utm_source=instagram&utm_medium=social-organic&utm_campaign=linkinbio&utm_content=www.instagram.com/p/C7ARez6tv25; Kép: Photo by Ruel Madelo: https://www.pexels.com/photo/dark-yellow-labrador-retriever-lying-on-the-sea-shore-928447/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...