Saját KB bal
Saját KB jobb

A szódabikarbóna 3 praktikus felhasználása kutyásoknak

Szódabikarbóna a legtöbb háztartásban mindig van otthon. Használhatjuk sütéshez, hangyák távoltartására vagy éppen takarításhoz.

Zöld és kutyabarát takarítási tanácsokért kattints ide: Tavaszi nagytakarítás zöld és kutyabarát módon

A szódabikarbóna igazán sokoldalú! Az alábbiakban három olyan felhasználási lehetőséget gyűjtöttünk össze, ami életmentő lehet kutyásként.

A lakás és a kutyafekhely szagtalanítása

A szódabikarbóna használható szőnyegek és lakástextilek szagtalanítására. Csak szórjuk be a szőnyeget vagy kanapé huzatot, stb. háztartási szódabikarbónával, hagyjuk hatni 20 percig, majd porszívózzuk fel. A kutyafekhelyek, párnák és a kutyaruhák szagtalanítására is jó. A mosáshoz (a kímélő mosószer mellett) adagoljunk 1/2 – 1 csésze szódabikarbónát. Ez segít semlegesíteni a szagokat.

Balesetek

A kutyapisi folt legegyszerűbben szódabikarbónával távolítható el a szőnyegből. Keverj össze egyenlő mennyiségű 10 %-os ecetet és szódabikarbónát, hogy folyós pasztát kapj. Vidd fel a pasztát a szennyezett szőnyegre vagy bútorra, hagyd hatni néhány percig, majd szivaccsal töröld fel. Száradás után porszívózd ki a területet. Kényes anyagok esetén egy kevésbé feltűnő helyen pórbáljuk ki a mixet, és nézzük meg, nem hagy-e foltot.

Mielőtt bármit tennénk a pisifoltra, először jó nedvszívó törölközővel vagy törlőkendővel igyekezzünk a lehető legtöbb nedvességet kiszedni az anyagból. A szinte száraz felületre alkalmazzuk a folteltávolító termékeket vagy a szódabikarbónás keveréket.

Száraz sampon

Nincs még fürdés idő, de egy kis szagtalanítás nem ártana? Jöhet a száraz sampon! Keféljük ki alaposan a bundát, majd dörzsöljük bele a szódabikarbónát. Olyan helyen végezzük a műveletet, amit könnyű utána kitakarítani. Szóval, dörzsöljük a szódabikarbónát a kutya szőrébe, és masszírozzuk be a bőrébe, ügyelve arra, hogy ne kerüljön a szemébe. Hagyjuk öt percig hatni, majd keféljük ki a szőrzetet. A maradék szódabikarbóna eltávolításához száraz törölközővel dörzsöljük le az ebet.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.petmd.com/dog/slideshows/9-baking-soda-uses-pet-owners; Kép: Photo by Andrea Piacquadio: https://www.pexels.com/photo/smiling-young-lady-playing-with-dog-on-bed-near-window-in-light-modern-apartment-3884250/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...