Minden, amit tudnod kell a nemzetközi „Szeresd a háziállatod” napról

Minden év február 20-án ünnepli a világ a szeretett házikedvenceket, ez az a nap, mikor különösen észben tartjuk, hogy milyen jó, ha vannak nekünk, mennyi mindent köszönhetünk nekik, és nem lenne teljes az életünk nélkülük. Emlékezzünk meg összes kedvencünkről, aki már nincs mellettünk, és adjunk hálát, hogy az itt lévők puszta jelenlétükkel gazdagítják mindennapjainkat.  

 

Gondoltuk, összeszedjük a háziállat tartás előnyeit, de lényegében ezt tesszük egész évben. Nem győzzük hangsúlyozni, milyen szerepük van a stressz oldásban, a hétköznapok színesebbé tételében, az aktivitásunk megőrzésében vagy a munkahelyünk feldobásában.

Segítik az idősek fitten tartását, könnyebbé teszik a tinédzserek életét, velük könnyebb megküzdeni a sötét korszakokkal. Még a munkaválasztásunkat is befolyásolja, ha kutyánk van.

Ott vannak a veteránok oldalán, vagy a segítségre szorulók mellett terápiás és segítő állatként.

Úgy döntöttünk, ezeket elolvashatjátok korábbi cikkeinkből, és inkább szétnézünk az interneten, mit javasolnak egy ilyen jeles nap megünneplésére.

Meg is találtuk az ide illő, tökéletesnek tűnő listát, de úgy éreztük, inkább kiegészítjük a saját javaslatainkkal az olvasottakat.

1. Vidd el sétálni

Javaslatunk: ne csak akkor vigyük el sétálni, mikor ünnepnap van! Minden nap többször vigyük ki mozogni a friss levegőre, függetlenül attól, hogy lakásban vagy kertben tartjuk, és február 20-a, karácsony vagy épp egy átlagos, hosszú, fárasztó hétköznap van. Ha azonban hörcsögünk van, inkább ne vigyük sétálni!

2. Lepd meg valami különleges jutalomfalattal

Javaslatunk: Mindig élvezet a konyhában sürgölődni kedvencünk kedvéért és gyomráért, de akkor se felejtsük el, mit szabad adnunk neki, és mivel ártanánk. Az ünnepnap nem ok a mérgezésre!

3. Shoppingolj neki valamit

Javaslatunk: Szerencsére kedvencünknek nincsenek nagy ünnepi elvárásai, így teljesen felesleges megvenni a tizedik játékot. Inkább gondoljuk végig, hogy például megfelelő minőségű ételt biztosítunk-e neki, és ha tudunk rajta javítani, inkább költsünk erre többet.

4. Fürdesd meg

Javaslatunk: Február 20-a van. Tél. Ha csak kutyánk nem fetrengett egy bűzös borzba, inkább ne fürdessük meg. Nem fogja illatosan jobban értékelni a napot, főleg, ha eleve utál fürdeni.

5. Adj neki extra figyelmet

Javaslatunk: Ha megfelelően figyelünk rá az év 365 napján, akkor nincs szükség extra figyelemre, csak következetes és logikus szeretetre. Az alkalmi engedékenység és a szabályok a kutyánk számára érthetetlen áthághatósága összezavarja addigi rendezett életünket.

6. Ünnepeld meg kedvencedet a közösségi oldalaidon

Nem tudjuk megcáfolni. Legyünk rájuk büszkék!

7. Látogass meg egy helyi menhelyet

Az egyik legszerethetőbb pont, ha a „Szeresd a háziállatodat” napon más, gazdátlan állatokon segítünk, és igyekszünk adni nekik valamit, amit saját kedvencünk nap mint nap élvezhet: szeretetet, törődést, sétát, minőségi ételt.

8. Szeresd kedvencedet még jobban

Javaslatunk: ne csak ma. Fejlődjünk, és próbáljuk utolérni állatainkat önzetlenségben, hálában, hűségben és szerénységben. Ha eleget tanulunk tőle, akkor ültessük át a viselkedésünkbe az emberekkel szemben is – szeressük barátainkat, családtagjainkat jobban, tiszteljük és becsüljük meg szeretteinket, és a világ eggyel jobb hely lesz.

Ünnepeljük együtt a nemzetközi „Szeresd a háziállatod” napot: oszd meg cikkünket, ha te is Kutyaholista vagy!

 

 

(kutyabarát.hu)

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...