Photo by duku. Fill on Unsplash

Nyomkövető kutya talált rá az idős nénire a 15. kerületben

A BRFK friss posztban számolt be Fiwick nevű nyomkövető kutyájuk gyors és eredményes életmentő munkájáról.

Fiwick nyomkövető tehetségét a 15. kerületben kellett bevetni április 16-án. A rendőrség bejegyzése szerint az idős hölgy eltűnését unokája jelentette a BRFK-nak, miután egy orvosi vizsgálatra vitte volna a nagymamáját, de ő nem tartózkodott otthon. A család keresése sikertelen volt, a néni kora, betegsége és állapota azonban feltételezte, hogy bajba került és segítségre van szüksége.

A rendőrség munkatársai forró nyomon munkához láttak, Janetka Gábor rendőr főhadnagy és Ilyés Attila rendőr főhadnagy a kutatást a térfigyelő kamerák elemzésével kezdték, közben pedig Bolka Norbert rendőr zászlós Fiwick nyomkövető kutyájával a helyszínre sietett, hogy megkezdjék a keresését. Fiwickkel szagmintát vetettek és a kameraképeken látható utolsó nyomon elindították felkutatására. A kutya körbejárta a környező utcákat, majd egy erdős terület felé vezette a rendőröket, ahol láthatóan szagot fogott.

A bejegyzés szerint innentől Fiwick felgyorsult és egy mezőn majd egy földúton vezette tovább a keresőket az erdős rész felé. Végül a fák alatt, átfázva, a földön ülve találtak rá a 88 éves nénire. A rendőrök az idős nénit visszakísérték az otthonába, miközben a mentő is kiérkezett. Bár nem esett bántódása, kivizsgálás után kórházba szállították megfigyelésre.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Facebook.com/BRFK

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...