Saját KB bal
Saját KB jobb

Nem talált munkát segítőkutyája miatt, felvették mindkettőjüket

Clay Luthy az amerikai légierő nyugdíjazott veteránja mindenhova segítő kutyájával megy. Igyekezett visszailleszkedni a hétköznapi életbe, régóta keresett munkát, de kísérője miatt mindenhol elutasították. Aztán jelentkezett egy barkács boltba. Kapott munkát – sőt, még kutyáját is állományba vették.

A Lowes üzlet meghirdetett egy pozíciót, amire Clay is jelentkezett – az interjúra segítő kutyájával érkezett. Számos vizsgálat született a háború sújtotta övezetekből visszatért katonák mentális problémáiról, amit összefoglaló néven PTSD-nek: poszt traumatikus stressz szindrómának nevezünk. Bizonyított tény, hogy a kutyák segíthetnek a visszailleszkedésben, a félelmek, gátak leküzdésében. De ennek az az ára, hogy az érintettek mindenhova kutyával mennek. Így volt ez Clay-nél is.

Jay Fellers, az üzlet személyzeti vezetője mesélt a történetükről: „Nem tudtuk, milyen nehéz időszakon ment keresztül. Ugyanúgy eljött a felvételi beszélgetésre, mint bárki más, csak épp hozta Charlotte-ot is. Clay ott magyarázta el, miben támogatja őt a kutya jelenléte. Az interjú végére ő lett a befutónk. Illetve ők.

Bár néhány alkalmazott aggódott a kutya jelenléte miatt, de az üzlet könnyen áthidalta ezt a problémát: alkalmazta Charlotte-ot is. „Ha valaki jó munkaerő, nem számít, hogy egy segítőkutya kíséri. Itt ráadásul hatalmasat nyertünk is: Charlotte minden vevővel imádnivaló, főleg a gyerekekkel. Minden vásárlónk maximálisan értékeli a jelenlétét. Az egyik legjobb alkalmazottunk Clay is és Charlotte is.”

Az üzlet egyébként nem először hozott ennyire szimpatikus döntést: korábban egy agyműtéten átesett férfit alkalmaztak Blue nevű kutyájával, hiszen semmi okuk nem volt szétválasztani a párost, sőt, duplán jó munkaerőt nyertek velük akkor is.

Maximális tisztelet a kezdeményezésnek, az ilyen példák mutatják, hogy lehet másképp.

 

Ezeket is ajánljuk:

Tréning a munkahelyen kutyával

Munkahelyi stressz – kiégés ellen is védekezzünk „irodakutyával

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: The Dodo
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...