Saját KB bal
Saját KB jobb

Bemutatjuk az Év Kutyabarát Helye Pályázat zsűritagjait – Kánya Kata

Kánya Kata színésznő, műsorvezető, jelenleg társkereső irodája vezetésével foglalatoskodik. A kezdetektől kezdve az Év Kutyabarát Helye Pályázat zsűritagja. Nózival nagy ismerői a kutyabarát helyeknek, hiszen pulija szinte mindig vele van.

Kata saját bevallása szerint ők ketten Nózival egyszerűen nem járnak olyan helyre, ahova nem viheti magával négylábú kedvencét. Gyermekkora óta hatalmas puli rajongó, ő maga így mesél a magyar fajta imádatáról:

 „A családi “legendárium” szerint három hónapos koromban kaptam egy három hónapos pulit. Nagy kertes házban laktunk, mivel testvérem nem volt, gyakorlatilag Buksival nőttem fel. Együtt játszottunk, ettünk, aludtunk. Az uzsonnára kapott vajas kenyérből természetesen egyet ő harapott, egyet én. Aztán hat éves korom körül egy utcával lejjebb költöztünk, nem jöhetett. Persze, visszajártam hozzá… 18 évig élt. Azóta több kutyám volt, sok örömmel (hihetetlen történeteim vannak,  mint minden gazdának), és persze, nagy tragédiákkal, hiszem az élet normális rendje szerint, a kutyás létbe kódolva van a nagy fájdalom is.

Hat évvel ezelőtt örökbe fogadtam egy 13 éves, szívbeteg puli keverék, sokkos állapotban lévő kutyát, akkor tanultam egy évig a kutyaterápiát. Borzasztó nehéz másfél év volt, mentálisan is, fizikailag is, de együtt végigcsináltuk. Azzal hízelgek magamnak, hogy a sok fájdalom meg rosszullét mellett, sok öröme is volt a velem eltöltött időben. A karjaimban halt meg.

Most Nózim van, a 4 és fél éves szürke csodapulim. Velem van mindenhol, nem nagyon megyek olyan helyre, ahová nem vihetem magammal.”

 

 

Az Év Kutyabarát Helye Pályázat céljairól és menetéről ide kattintva olvashatsz bővebben.

A zsűri többi tagjával itt megismerkedhetsz.

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...