Pepper Mint képe a Pixabay -en.

A kutya családtag – a ferencvárosi padon üzentek a kutyások

A híres ferencvárosi padot most a kutyások használták arra, hogy üzenetet közvetítsenek a kerület és a város lakóinak a problémájáról.

Az elmúlt hónapokban elhíresült ferencvárosi pad akarva-akaratlan egy „üzenőfal” szerepét öltötte magára. A média által is felkapott történet ott kezdődött, amikor a padot aktivisták a PRIDE hónap alkalmából szivárványosra festettek. Ezzel hirdetve a megértést, elfogadást és a kisebbségi csoportok egyenjogúságát.

Ezután következtek a foci ultrák, akik zöld-fehérre festették át a padot. Majd még ötször festették le pár nap alatt különböző szervezetek a ferencvárosi köztéri padot. A kultikus pad kidekorálására most a ZöldEb egyesület pályázott az önkormányzatnál. Mégpedig azért, mert a kerületben egyre több helyen korlátozzák a kutyasétáltatási lehetőséget.

Az egyesület szeretné, ha a kerületben lakó nem kutyások megértenék, mit jelent egy gazdi számára a kutyája. A festésre azért szánták el magukat, mert a Ferenc téren már csak pórázzal és a járdán sétáltathatják a kutyákat. A környékbelieket ugyanis zavarták, hogy  a füves részeken szabadon futkároznak a négylábúak. Leginkább arra hivatkoznak, hogy a füves terület mellett játszótér van, sok a gyerek, akik a zöld területet is használják. Azt a területet ahol a kutyák a játék mellett a dolgukat is végzik. A téren pedig van egy kijelölt kutyafuttató, véleményük szerint a kutyásoknak azt kellene használniuk.

Egyre nagyobb a feszültség a nem kutyások és a kutyások között

A konfliktus nem új keletű sajnos. Tavasszal már ugyanezen a területen mérgezett eledelt szórt szét valaki. A polgármester, Baranyi Krisztina úgy véli, hogy a tiltás és a szankcionálás helyett párbeszédre lenne szükség a helyzet megoldásához. Ehhez pedig a padon elhelyezett üzenet lehet az első lépés.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: rtlhirado

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...