Saját KB bal
Saját KB jobb
Facebook/Kutyacentrum- Centrumban a kutyád

Újabb kutyamérgezéses esetek budapesti közterületeken

A februári margitszigeti incidens után újabb kutyamérgezéses esetről érkezett hír, ezúttal a Józsefvárosból.

A kutyák közterületen történő mérgezése sajnos nem új dolog. Az egyik legkegyetlenebb módja annak, hogy valaki hangot adjon nemtetszésének.  A kutyamérgezéses esetek mindig nagy felháborodást váltanak ki nemcsak a kutyás, hanem a nemkutyás körökben is.

Az esetek felderítse, a tettesek megtalálása szinte lehetetlen dolog. Nagyon nehéz dolga van a hatóságoknak, hiszen sok olyan tetthely van, ami nincs bekamerázva. De ha a térfigyelő kamerarendszer felvételein keresztül esetleg sikerül is azonosítani a tettest, viszonylag ritkán kerülnek rendőrkézre az elkövetők. Sajnos statisztikánk nincs arról, hogy milyen százalékban sikerült felderíteni az ügyeket, de ritkán hallani arról, hogy megoldódott egy-egy ügy.

Ezúttal szöges virsli és Józsefváros

A Kutyacentrum – Centrumban a kutyád nevű közösségi oldal figyelmeztette a gazdikat a napokban, hogy nagyon vigyázzanak, mert gombostűs és szöges virslit találtak az alábbi budapesti helyeken: Mátyás tér, Teleki téri futtató, II. János Pál pápa tér. A rendőrség már tud az esetről,  a kerületi rendőrkapitányság állatkínzás gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettesek ellen. Arról egyelőre nem érkezett hír, hogy van-e áldozata a szöges virsliknek.

A margitszigeti mérgezés ügyében még folyik a nyomozás

Februárban hasonló esetekről lehetett hallani, amikor több gazda jelentette, hogy kutyáik rosszullétet tapasztaltak a Margitszigeten sétáltatásuk után. Az állatok szokatlan viselkedésén túl rendszerint remegés, imbolygó járás és koordinálatlan mozgás volt jellemző. A rendőrség nyomozást ebben az ügyben is. Bár akkor nem bejelentés alapján, hanem a sajtóban megjelent hírek miatt indították a vizsgálatot. Sajtóértesülések szerint a nyomozás továbbra is folyamatban van, és még nem történt gyanúsítotti kihallgatás.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Facebook/Kutyacentrum – Centrumban a kutyád

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...