Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Jeff Griffith on Unsplash

Négy zebra szökött meg egy szállítóautóból

A Washington állambeli North Bend városában négy zebra szökött meg egy szállító autóból, mely új otthonuk, egy állatsimogató felé tartott.

A zebrákat egy montanai állatsimogatóba szállították, út közben pedig a szállító megállt egy parkolóban. A zebrák pedig kihasználták az alkalmat, valamint a szállító kocsi egyik rossz zárját és úgy döntöttek, körülnéznek a környéken. A sofőr túl későn vette észre a szabadulási kísérletet, az állatok kirohantak a pótkocsiból, egyenesen a forgalmas útra. Ezután pedig szétszéledtek a környéken, nagyjából ahányan, annyi felé. Egy állatbefogással foglalkozó házaspár segítségével két állatot sikerült biztonságosan beterelni egy közeli lovas farmra.

Ekkor azonban már szinte az egész környék összegyűlt és kereste az elveszett zebrákat. Végül sikerült a harmadik zebrát is megtalálni és befogni, azonban a negyedik még mindig szabad lábon garázdálkodik. Legutóbb már a lakóövezetek környékén látták, a lakosságot pedig figyelmeztették, hogy ne közelítsenek az ijedt, stresszes állathoz. A rendőrség drónokkal és kereső csapatokkal térképezte fel a terepet, hogy a negyedik zebrát is biztonságba tudják. Egyelőre még nem érkezett hír arról, hogy három társához hasonlóan, őt is sikerült biztonságosan megfogni és elhelyezni.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: NewYorkTimes 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...