Saját KB bal
Saját KB jobb

Egyre több férfi választ macskát háziállatnak

Snoopy és Charlie Brown, Rex és Moser, Marley és John – a kutyákat évtizedek óta az ember, és elsősorban a férfiak, legjobb barátjaként ábrázolja a popkultúra. De a férfiak és a macskák? Garfieldon és Jonon kívül kevés ikonikus páros jut eszünkbe. Úgy tűnhet, hogy a férfiak jobban kedvelik a kutyát, mint a macskát. Bár, lehet, hogy ez csak sztereotípia, és a kedvencek fajának semmi köze a nemekhez. Vagy ha igen, úgy nem sokáig. Egy brit állateledelekkel foglalkozó szervezet, a UK Pet Food’s Pet Population Report új adatai szerint a tendencia fordulóban van.

A jelentésben kiemelik, hogy az Egyesült Királyságban az elmúlt négy évben a háziállatot befogadó férfiak 27 százaléka felnőtt macskát választott. Ezzel szemben a nők mindössze 18 százaléka döntött egy felnőtt macska mellett. Egyébként ez a 27% 1,5 millió férfinak felel meg, ami nem elhanyagolható szám.

Valószínűleg a macskák népszerűségének hátterében különféle okok állnak. Különösen, hogy az adatok felnőtt állatokra vonatkoznak, tehát nem a cuki kölyökcicák népszerűsége ugrott meg. Elképzelhető, hogy a hosszabb munkaórák állhatnak a cica preferencia hátterében. Míg egy kutyát nem lehet egész napra otthon hagyni, a macskák kiválóan elvannak a lakásban, és egy fárasztó nap végén sétáltatni sem kell őket.

Az anyagi szempont is szerepet játszhat, hiszen egy cica alapvetően kisebb testű, így a táplálása, az állatorvosi költségei, arányaiban kevesebbe kerülnek. A felnőtt macskák nyugodtabbak, mint egy kölyök cica vagy egy energikus kutya. Így azok számára is ideális lehet, akik otthonról dolgoznak. Vagy egy fárasztó nap végén legszívesebben a kanapén kuckóznak. Ehhez abszolút ideális társ egy puha, doromboló cica.

Sokan értékelik azt is, hogy a macskák független egyéniségek, és teret hagynak a gazdáiknak. Ugyanakkor, a cicák is gyengéd, megértő társak, akikkel megoszthatjuk a mindennapjainkat. Az Egyesült Királysághoz hasonlóan, Magyarországon is sok felnőtt macska van menhelyen és vár szerető gazdára. A felmérés kapcsán megkérdezett férfiak közül többen mondták, hogy éppen emiatt választottak maguk mellé közülük.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.thewildest.com/cat-lifestyle/more-men-are-adopting-cats?utm_source=instagram&utm_medium=social-organic&utm_campaign=linkinbio&utm_content=www.instagram.com/p/C58oRCOtJuT Kép: Photo by Yuliya kota: https://www.pexels.com/photo/cute-cat-smelling-unrecognizable-bearded-man-on-windowsill-at-home-3791595/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...