Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Shelly Collins on Unsplash

Ismert divattervezőt ítéltek börtönre krokodilbőr táskák csempészete miatt

Az Egyesült Államokban ismert és kedvelt divattervezőt ítéltek börtönbüntetésre, krokodilbőr táskák csempészetéért.

Nancy Gonzalez kiegészítőit olyan hírességek viselték, mint Britney Spears vagy a „Szex és New York” sorozat szereplői. A nő 18 hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek vallotta magát a Miami szövetségi bíróságon, amiért krokodilbőr táskákat csempészett be szülőhazájából, Kolumbiából. Nancy Gonzalez-t 2022-ben tartoztatták le Caliban, Kolumbiában, és később kiadták az Egyesült Államoknak, ahol egy évek óta tartó eljárásban, kiterjedt csempészethálózat irányításával vádolták meg.  A hálózat futárokat toborozott és kereskedelmi járatokon szállították be a krokodilbőr táskákat neves bemutatótermekbe és New York-i divateseményekre, ezzel megsértve az Egyesült Államok vadon élő állatok védelmére vonatkozó törvényeit.

Gonzalez ügyvédei enyhítést kértek a híres tervező számára. Gonzalezről pozitív képet próbáltak beállítani, leírták karrierjét, hogy elvált, egyedülálló anyaként kezdte pályafutását, aki barátainak tervezett öveket Caliban, egy otthoni varrógépen. Végül divatikon lett, versenytársai között olyan nevekkel, mint a Dior, a Prada és a Gucci.

Nem úszta meg a börtönbüntetést

Az ügyvédek szerint a 71 éves tervező már így is sokat fizetett bűneiért. Kolumbiai cége, mely korábban 300 főt, többségében nőket foglalkoztatott, csődbe ment letartóztatása után. Gonzalez mély megbánást fejezett ki a bíróság előtt, amiért nem tartotta be szigorúan az Egyesült Államok törvényeit, és azt kívánta, hogy még egyszer átölelhesse 103 éves édesanyját. Az ügyészek viszont azt állították, hogy Gonzalez nagy vagyonra tett szert és fényűző életmódot folytatott a csempészetből származó profitból.  Súlyosít körülmény volt az ítélet meghozatalakor, hogy 2016-ban és 2017-ben már figyelmeztették az amerikai hatóságok, hogy ne kerülje meg a szabályokat. A bíró végül figyelembe vette azt a majdnem 14 hónapot is, amit Gonzalez egy kolumbiai börtönben töltött, mielőtt kiadták volna, és ennek fényében döntött a 18 hónapos büntetésről.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Dailymail

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...