Saját KB bal
Saját KB jobb

Bebe és kutyája együtt csülközik, és közben szívből ajánlja a kutyabarát mobil applikációt

Elveszett, kóbor kutyák jelentése, kutyabarát éttermek, szállások, egészségügyi tippek, mikrochip leolvasók, futtatók – mind mind olyan információ, amire egy gazdának a nap bármely percében szüksége lehet. Az állatvédelem nagy magyar élharcosa, Bebe kutyája is rendszeresen az énekessel tart, így ők is aktív felhasználói a mobil alkalmazásnak. Legújabb kutyája bemászott a kertjébe, majd bent maradt örökre. 

A Vigyél Haza Alapítvány és a Telenor közös fejlesztéseként 2013-ban indult az elsősorban elveszett kutyák megtalálásra készített applikáció, de azóta számos szuper szolgáltatással bővült, többek között kutyabarát helyekkel, éttermekkel, szállásokkal, aminek feltöltését, kezelését a Kutyabarát.hu látja el, illetve segítséget nyújt kutyafuttatók felkutatásában is.

Bebe amióta az eszét tudja, élt mellette kutya, és az elfoglaltságai mellett még soha nem fordult elő, hogy kedvencei ne kapták volna meg, ami egy boldog élethez kell. Sőt, igyekszik állatvédelmi ügyeket is támogatni, ahogy ideje engedi.

Volt olyan periódus, hogy nem fértek bele az idődbe?

Sosem volt olyan, hogy ne tudtam vagy akartam volna foglalkozni velük. Én mindig megtaláltam erre az időt. Sokszor próbák alatt felálltam, hogy majd jövök vissza, de nekem most kutyát kell sétáltatnom.

Örömmel hallom, hogy már a rádiókban is sokszor felhívják a figyelmet arra: senki ne vegyen felelőtlenül állatot, mert pillanatnyilag jó ötletnek tűnik. Olyan, mintha egy gyereket nevelne az ember. Sőt, sok esetben nagyobb felelősség egy kutya, mert egy idő után a gyerek felnő, és önellátó lesz, egy állat mindig ránk lesz utalva. Ebből már volt parázsvitám bizonyos kismamai körökben, a „csak egy kutya” kifejezéssel egybekötve.

Úgy tudom, nem „csak” egy lelkiismeretes gazdi vagy, de aktívan teszel is a felelős állattartásért.

Pár éve részt vettem egy jótékonysági naptárfotózáson amihez Debreczeni Zita készítette a fotókat. Igenis fontos, hogy a „pofánkkal” hirdessük ezeket. Ha valamit is tehetünk, azt meg kell tenni, ezek mellé az ügyek mellé oda kell állni, igyekszem ott lenni állatvédelmi rendezvényeken, ahol csak tudok.


jótékonysági naptárfotózás, Bebe és Nelly: Debreczeni Zita fotója

Minden fajtával lehet jót képviselni?

Az emberekben mindig lesz sztereotípia, de nem tudom, hogy ezt a média miért erősíti. A legutóbbi kutyakiállításon, amin részt vettem meghívott vendégként, az összes amerikai bulldoggal és staffordshire terrierrel összenyalattam a fejem. A kutya olyan, amilyenre az ember neveli.

Bebe máshol is jeleskedik: tavaly nyáron gondolkodás nélkül betörte egy autó üvegét, ahol kutyát látott a forró kocsiban

(kutyabarát.hu)

Fotók: Bebe, M5, Debreczeni Zita
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...