Saját KB bal
Saját KB jobb

Így tűnhetünk ki egy bolti eladó állásra történő jelentkezés során

A bolti eladó egy igazán széles palettán mozgó szakma, amelyben számtalan területre lehet specializálódni. Dolgozhatunk például elektronikai vagy ruházati eladóként, vagy akár egy drogériában is. Emiatt pedig kifejezetten jól el lehet benne helyezkedni.

A boltvezető vagy az üzlet tulajdonosa viszont nem bízhatja akárkire a vevőit és a kasszát, így az önéletrajzunk elkészítése során fontos, hogy annak a bemutatására törekedjünk, hogy vevőorientáltak, precízek és megbízhatóak vagyunk.

Emiatt is adunk most a mai cikkünkben néhány tippet, amelyek segítségével egy igazán ütős önéletrajzot tudunk majd beküldeni a Füzesabonyállás https://fuzesabonyallas.hu/allasok/kereskedelem-ertekesites aloldalán meghirdetett bolti eladó álláshirdetések egyikére.

Kell-e fényképet mellékelni az önéletrajzhoz?

Ez teljes mértékben opcionális. De, ha azt szeretnénk, hogy a boltvezető teljes képet kapjon rólunk, akkor mindenképpen érdemes elhelyeznünk egy olyan professzionális fotót, amely éles, fehér háttér előtt készült, és lehetőleg természetes sminkben és hajjal látszunk rajta.

Abban az esetben pedig, hogy ha még egy kedves mosolyt is eleresztünk rajta, akkor az igazán jót tesz majd az összképnek. 

Beszéljünk a szakmai összegzés részről! 

Ebben a szekcióban mutathajuk be önmagunkat, a céljainkat, a képességeinket és a tapasztalatainkat. 3-4 mondatnál azonban nem lehet hosszabb, ami azért eléggé megnehezítheti a dolgunkat. 

A megírásához ezért leginkább abba kell belegondolnunk, hogy az, aki majd olvasni fogja, hogyan gondolkodik, és hogyan tudjuk eladni magunkat a számára. 

“Rugalmas, vevőorientált, megbízható, 4 év szakmai tapasztalattal rendelkező bolti eladó vagyok, aki a szakma csínját-bínját kisbolti vegyiáru eladóként, majd ruhabolti eladóként sajátította el. Az elégedettségi arányom ezeken a helyeken a visszajelzések alapján 96 százalékos volt. Ezenkívül rendelkezem még a kasszakezeléssel, az árucserével, a reklámanyagok szakszerű kihelyezésével és tárolásával, valamint a leltározással kapcsolatos ismeretekkel.” Ez csak egy példa, de néhány hasonló mondat garantáltan meggyőzi majd az olvasót arról, hogy mi vagyunk az ideális jelöltek.

Egy pályakezdő esetében pedig érdemes ezt írni: “Lelkes, megbízható, vevőorientált bolti eladó vagyok, aki bolti eladó képzés során megtanulta a kasszakezelést, a POS terminál használatát, valamint azt, hogy hogyan tudja a vevők igényét maximálisan kielégíteni.”

Végül pedig ejtsünk pár szót a tapasztalat és a készségek részről is!

Fontos, hogy a szakmai tapasztalatot úgy mutassuk be, hogy a legfrissebb pozícióval kezdjük a felsorolást, és mindegyikhez írjuk hozzá a címét és magának a boltnak a nevét is. Ezután pedig következhet az, hogy pontosan mikor dolgoztunk ott, és, hogy mi is volt a munkakörünk.

A készségek és képességek résznél pedig legalább 5-6 darabot érdemes felsorolni a szakmához kapcsolódó leggyakrabban felmerülő kulcsszavak segítségével.

Ha mindezeket megtesszük, garantáltan eléri a kívánt hatást az önéletrajzunk.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...