Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Tingey Injury Law Firm on Unsplash

Bírósági ítélet a kutyáját felakasztó férfi ügyében

Bíróság elé állítás keretében hozott ítéletet a Mezőkövesdi Járásbíróság annak a férfinak az ügyében, aki kutyáját felakasztotta egy fára Mezőnyárádon.

Újabb súlyos, kegyetlen állatkínzási ügyben született jogerős bírósági ítélet. Ezúttal Mezőnyárád külterületén akart megszabadulni egy férfi kutyájától. A rendőrségi nyomozás során arra nem tudott választ adni az elkövető, hogy a kutya elpusztítása helyett miért nem választott humánusabb módot, miért nem keresett neki másik gazdát, vagy adta át egy állatmentő szervezetnek.

A bullterrier típusú kutyát a férfi elmondása szerint egy ismerőse hagyta nála, körülbelül másfél éve. A férfi meg akart szabadulni a nem kívánt kutyától, ezért 2024. április 10-én Mezőnyárád külterületére vitte, ahol a kutya nyakörvére egy láncot erősített, majd felhúzta az állatot egy fára.  Ezután a közelben megvárta, amíg a kutya fulladás következtében életét veszíti, majd visszament a helyszínre. Meggyőződött arról, hogy „sikeresen” megszabadult a kutyától, megállapította a kutya halálát, majd otthagyta a tetemet az erdőben.

A vádlottat a bíróság állatkínzás bűntette miatt 8 hónap, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a férfi nyomozás során tett beismerő vallomását, míg súlyosító körülményként esett latba a cselekmény különös társadalomra veszélyessége. Az ítélet jogerős.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Miskolci Törvényszék

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...