Saját KB bal
Saját KB jobb

Nézzük meg, milyen előnyei vannak egy wifis kamerarendszernek!

Egy wifis kamerarendszer számos helyre kiváló választást jelent. Gondoskodhatunk a segítségükkel a nyaralónk, az irodánk vagy akár a saját otthonunk biztonságáról is. Mindezt fúrás és faragás nélkül! Lássuk az előnyeiket részletesen!

Miből áll egy wifis kamerarendszer?

Egyből szemet szúrhat, hogy a hagyományos, vagy az analóg típusokhoz képest sokkal kevesebb mindenre van szükség ahhoz, hogy működjön a technológia. Ennek az az oka, hogy ez egy vezeték nélküli kamerákból összeálló rendszer, melyhez ezenfelül igazából már csak egy központi egységre van szükségünk.

Egy Fisotech wifis kamera rendszer megrendelése esetén mindent tartalmazni fog a csomag. Benne lesznek a fő eszközök mellett a rögzítőcsavarok is. Tulajdonképp csak egy csavarhúzóra van szükség, és már kezdődhet is a telepítés!

A központi egység végzi a kamerák felvételeinek rögzítését. A kétféle egység egymással egy titkosított saját wifi hálózaton keresztül kommunikál, így biztonságban lesznek a felvételeink. Ennek ellenére bármikor bepillanthatunk az élőképbe, valamint a kamerák felvételeit is visszanézhetjük számítógépről, sőt akár okostelefonról is!

Mire figyeljünk a telepítés során?

Ami lényeges, hogy elfelejthetjük a kábeleket, melyekre nem lesz szükségünk, köszönhetően a wifis kommunikációs módnak. Csak néhány (mellékelt) csavar fog kelleni, hogy felszereljük a kívánt helyre a kamerákat. Külterületre is helyezhetjük őket, mivel időjárásállóak. Így egy rendszer segítségével vigyázhatunk a ház előtt parkoló autóra, a kertkapura, valamint a nappaliban játszó gyermekünkre is.

A telepítés során ugyanakkor ügyeljünk arra, hogy semmi se takarja ki a látóteret. Lépcsőkorlátok, égig érő fikuszok és hasonló zavaró tényezők ne legyenek a képben! Emellett érdemes a fényviszonyokat is ellenőrizni. Győződjünk meg róla, hogy csillárok vagy tükrökről visszaverődő fények nem vakítják-e el a kamerákat.

Bármikor és bárhonnan visszanézhető felvételek

A wifis központi egység az internethez van csatlakoztatva. Ez pedig lehetőséget jelent számunkra, hogy bárhol és bármikor megnézhessük a kameraképeket. Ehhez a számítógépünkre telepített szoftverre, vagy az okostelefonunkra letöltött mobilalkalmazásra lesz szükségünk. Ezekkel a nap 24 órájában tudjuk ellenőrizni, hogy épp mi történik a megfigyelt területeken, legyünk akár nyaralni, iskolában vagy a munkahelyünkön.

Okos megoldások

A wifis kamerák mozgás-, hang-, és hőérzékelővel is fel vannak szerelve, azaz mozgásra, hangra vagy hőmérsékletváltozásra is tudnak reagálni, üzenetet küldeni a telefonunkra. A legtöbb ilyen rendszer ezek mellett még éjjellátó funkcióval is rendelkezik, mely napnyugta után bekapcsol.

További előnyök

Számos előnyét soroltuk már fel eddig is, de vannak továbbiak is, melyek mellett nem mehetünk el. Ilyen a kiváló képminőség, mely akár 5 megapixel is lehet. Emellett a rugalmas bővíthetőség is nagy előnye is ilyen kiváló wifis kamerarendszernek.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...