Saját KB bal
Saját KB jobb

Fizetést kaphatnak a Los Angeles-i ideiglenes befogadók

A Los Angeles-i állatmenhelyek már évek óta túlzsúfoltsági problémákkal küzdenek. 2022. óta havonta több, mint 1000 állat kerül menhelyre az amerikai nagyvárosban – számolt be az ABC7. A menhelyi helyek azonban korlátozottak. Azokat a kutyákat és macskákat, akik számára valamilyen okból nincs hely, elaltatják. Ez minden hónapban több száz kutya és macska szükségtelen halálához vezet.

A túlzsúfoltság másik hátulütője, hogy az állatokra nem jut megfelelő figyelem. Az LA City Controller által közzétett adatok szerint vannak olyan helyek, ahol a kutyákat több, mint egy hónapja nem sétáltattak meg. Ezen kívül, olyan egyéb alapvető ellátásban sem részesülnek a kutyák, mint a tiszta kennel, vagy az emberi figyelem. Az átlagos menhelyi kutya napi körülbelül 15 perc emberi törődést kap. Ebben benne van az etetés, a sétáltatás, a foglalkozás és minden egyéb. A fennmaradó átlag 23 óra és 45 percet (!) a kennelbe zárva, magányosan töltik el az állatok. Képzelhetjük, hogy milyen mentális és fizikai terhet ró ez a kutyákra.

A menhelyi helyek és a kutyákkal való törődés hiánya egy csapása megoldható lenne, ha többen jelentkeznének ideiglenes befogadónak. Az ideiglenes befogadás, ráadásul, jobb életminőséget biztosít az állatoknak, segíti a szocializációjukat és így könnyebben gazdihoz kerülhetnek. Sok kutya és cica az ideiglenes befogadójától kapja meg először a szeretetet és gondoskodást. Illetve, náluk tapasztalja és tanulja meg, milyen egy jó gazdival, az emberi világ szabályai szerint élni.

Új, átfogó törvény a Los Angeles-i menhelyek helyzetének rendezésére

Eunisses Hernandez tanácsos asszony indítványt terjesztett elő, hogy a Los Angeles-i közösségben a ideiglenes befogadókat anyagilag támogassák. A program keretében a szervezetek egyfajta „ösztöndíjat” fizetnének az ideiglenes befogadóknak. „Ez egyrészt kompenzálja őket a létfontosságú munkájukért, másrészt több embert ösztönöz arra, hogy csatlakozzanak a programhoz.” – mondta Hernandez a Westside Currentnek.

Az indítványt egyhangúlag elfogadták. Pénteken a Los Angeles-i városi tanács 13-0 arányban megszavazta, hogy utasítsa az Állatügyi Minisztériumot, hogy mérje fel a város jelenlegi ideiglenes befogadói programjának hatékonyságát. A város közigazgatási tisztviselője emellett javaslatot fog tenni az ideiglenes befogadók pénzbeli juttatására.

Ez azonban csak egy lépés az átfogó megoldási tervben. A hónap elején a Los Angeles-i városi tanács megszavazta az új tenyésztési engedélyek ideiglenes moratóriumát is. A tilalom addig marad érvényben, amíg a menhelyek befogadóképessége 75 százalék alá nem csökken. Az aktivisták és a város állatmenhelyekről szóló tájékoztató kampányának köszönhetően a Los Angeles-i Állatvédelmi Hivatal önkénteseinek száma az elmúlt hónapokban majdnem megduplázódott.

„Többirányú stratégiára és kreatív megközelítésekre lesz szükség ahhoz, hogy a menhelyeinket tehermentesítsük.” – mondta Hernandez. És így tűnik, nem csak szavakban, hanem tettekben is ezt képviseli.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.thewildest.com/pet-lifestyle/la-pay-to-foster-pet-news?utm_source=instagram&utm_medium=social-organic&utm_campaign=linkinbio&utm_content=www.instagram.com/p/C6I90Hit-gq; Kép: Photo by Kostas Dimopoulos : https://www.pexels.com/photo/white-puppy-behind-fence-19868624/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...