Saját KB bal
Saját KB jobb

Egyhangú, sivár közületek? A műfű alkalmazása élettel tölti meg a nyílt terepet

Nem csupán a magán felhasználást tekintve nagyon népszerű a műfű, hanem a közületi felhasználás is említésre méltó. Egyre több helyen figyelhetők meg dekoratív zöld felületek, mely vidám színfoltjai a beton- és térkőrengetegnek.

A műfű telepítése gyors megoldás, ha szeretnénk, hogy mielőbb szép zöld legyen az adott felület. A természet közelsége egyre többeket vonz, különösen a városi rengetegben. Ugyanakkor alaposan át kell gondolni, hogy milyen típus mellett döntünk, hiszen a magasabb forgalmú helyeken nagyobb igénybevételnek van kitéve a felület.

Miért lehet jó választás a műfű?

Ha gyors telepítésre van szükség és nem szeretnénk éveket várni, míg a természetes gyep kinő, akkor a műfű kiváló opció lehet. A normál pázsitot öntözni kell, füvet kell vágni, vegyszerrel kell kezelni a gazok ellen, vagyis rengeteg munka van vele. Erre pedig sok esetben nincs sem idő, sem pedig ember. A mesterséges gyep ezzel szemben gondozásmentes. A hosszú élettartam és az élethű megjelenés további érvek mellette. Ezenkívül nagyon széles felhasználási területtel rendelkezik, így sportpályákon, relaxációs szobákban, vendéglátó egységek teraszán és egyéb helyeken is bátran alkalmazható.

Mikor érdemes a műfű mellett dönteni?

A leggyakoribb indok, ami miatt sokan a műfű mellett döntenek, hogy nem kell vele foglalkozni, bármiféle karbantartás és ápolás nélkül is szép marad. Egy olyan gyors megoldás, mely nagyon hamar feldobja a legegyhangúbb környezetet is. Az egységes zöldfelület nyugtatja a szemet és jó hatással van a közérzetre.

Hasznos tudnivalók a műfű kapcsán közületi felhasználás esetén

Közületi felhasználás esetén nem szabad kompromisszumot kötni a minőség terén. Észben kell tartani, hogy itt sokkal nagyobb igénybevételnek van kitéve a műpázsit, vagyis jó döntés nem egy olcsóbb típus mellett dönteni. A magasabb UV garanciával rendelkező fajták sokkal hosszabb élettartammal rendelkeznek.

Ha fontos szempont számunkra a puhaság és a kényelem érzete, amikor rálépünk a gyepre, akkor a sűrűséget érdemes szem előtt tartani a választás során. A sűrű és vastag szálstruktúrával ellátott típusok igazán tartósak, így a magas forgalmú felületekre tökéletesek.

A sport és multisport pázsitoktól sokan tartanak, azonban erre semmi ok, hiszen annak ellenére, hogy kevésbé komfortosak, a legellenállóbb szálrendszerrel rendelkeznek, így nagyon hosszú élettartamra számíthatunk használatukkal.

Ha nem szeretnénk a természetes pázsittal vesződni, akkor a műfű kiváló alternatívát jelent a rengeteg előnynek köszönhetően. Az élettartamot és a pozitívumokat tekintve hosszú távon kiváló befektetésnek bizonyul, melyet hosszú éveken keresztül használhatunk a mindennapokban.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...