Saját KB bal
Saját KB jobb

A profi webkamera nélkülözhetetlen kellék!

Már eleve az internet térnyerésével nagyot változott a világ, ám 2020-ban, amikor az országok csaknem teljesen bezártak a pandémiának köszönhetően, még tovább fejlődött ez a folyamat. Az offline térből szinte minden áttevődött az online platformokra, és olyan dolgokat sikerült megugranunk, megoldanunk virtuálisan, amire korábban még nem volt példa.

Tanfolyamok, iskolai tanórák, könyvklubok, állásinterjúk, megbeszélések zajlottak az éterben, és hát a családdal, a barátokkal, de még a közeli szomszédokkal is inkább chateltünk vagy videóhívást bonyolítottunk. Ehhez persze akadt némi tárgyi eszközszükséglet. Ugyanis mindezek nem igazán valósulhattak volna meg webkamera nélkül. Szerencsére az Alza.hu kínálatában széles választékot találhatunk ebből az elektronikai eszközből, így az előzőekben felsoroltak közül egyik megvalósítása elé sem gördül semmilyen akadály.

A webkamerák térnyerése

Természetesen a legtöbb laptopban már van beépített kamera, ám az asztali gépek esetében ezt ugyebár külön kell biztosítani.

Ma, amikor a virtuális világ ilyen szinten teret nyert, egészen egyszerűen nem lehet webkamera nélkül létezni: a megbeszélések alkalmával kell, hogy lássanak minket, a tanórákon kötelezhetőek vagyunk arra, hogy bekapcsolt kamerával vegyünk részt az órákon, és hát őszintén a tőlünk távol élő szeretteinkkel is úgy jó beszélgetni, ha látjuk egymást. Kiváltképp igaz ez akkor, amikor kisgyerekek vagy babák is a beszélgetés résztvevői, nekik ugyanis különösen jó, ha látják a távoli nagyit, nagypapát vagy épp unokatestvéreket, nagybácsit vagy -nénit.

Ahhoz, hogy mindezek zavartalanul lefolyhassanak, nélkülözhetetlen egy jó minőségű webkamera. Persze most minden bizonnyal felmerül a kérdés: akkor milyet válasszunk, melyiket vegyük meg?

Hogyan vásároljunk webkamerát?

Először is a felbontást kell megnéznünk, valamint azt, hogy mire van igényünk. Talán nem túlzás azt kijelenteni, hogy az egyszerűbb, Skype-os családi kapcsolattartás nem igényli ugyanazokat a technikai paramétereket, mint amit egy vloggernek vagy egy YouTubernek kell használnia, ha igényes digitális tartalmakat szeretne gyártani. Persze a maximalisták személyes alkalmazásra is választhatják ezeket a szuper nívós darabokat.

Hasonlóan fontos meghatározni azt is, hogy mikrofonnal ellátott változatot szeretnénk, vagy esetleg a mikrofont egyéb módon kívánjuk megoldani.

Lényeges szempont még a kamera rögzítése, mérete, tömege, a támogatott operációs rendszerek, valamint a kiegészítő funkciók is. Akad, akinek szüksége lesz távvezérlésre, arckövetésre, háttérvilágításra vagy akár zajcsökkentésre, hogy csak néhányat említsünk belőlük.

Ne mi legyünk a következő virális videó!

Ahhoz, hogy ne kerüljünk ciki helyzetbe, nem csupán a megfelelő technológia megléte szükséges, hanem az is, hogy körülnézzünk egy idegen szemével is: vajon mit fog látni a szobánkban, ha bekapcsoljuk a webkamerát?

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...