Saját KB bal
Saját KB jobb

Az önéletrajz felépítése és tartalma kulcsfontosságú az őrzés-védelem területén is

A különböző üzletek, áruházak, gyárak, telephelyek, ipari létesítmények, pénzintézetek, hivatalok, valamint intézmények területén belül gyakran alkalmaznak biztonsági őröket, akiknek feladata az objektumok védelme, a szabályok betartatása, az illegális és szabályellenes cselekmények megelőzése és a megfelelő intézkedések végrehajtása.

A Dunántúl északi részén is találunk sokat a felsorolt helyek közül, ezért népszerű a személy és vagyonőr állás Veszprém vármegyében is. Sokan keresnek ilyen jellegű munkát, de szerencsére munkáltatókból sincs hiány. 

Legyen figyelemfelkeltő az önéletrajz!

A személy- és vagyonőr az egyik legkeresettebb pozíció napjainkban az álláskeresési portálokon, egyszerre akár sok ilyen jellegű hirdetés is jelen lehet egy oldalon belül. Az állásra való jelentkezés azonban nem mindig olyan egyszerű feladat, egy személy- és vagyonőrnek ráadásul nem kell profi önéletrajzírónak is lennie, de azért nem árt, ha olyan pályázatot adunk be, ami felkelti a figyelmet. 

A vagyonőr önéletrajza egy összefoglaló dokumentum a szakmai életútjáról, amiben kifejti az addigi tevékenységeit, a végzettségeit, a munkatapasztalatait és a kompetenciáit. Nagyon fontos, hogy kitűnjön a tömegből, ugyanis egy HR-es egy nap nagyon sok ilyen önéletrajzot kaphat és nem biztos, hogy van arra ideje, hogy mindegyiket el is olvassa. 

Milyen legyen a személy és vagyonőr önéletrajza?

Az alapvető, hogy jól átlátható legyen, megfelelő legyen a szerkesztése, mert egy igénytelenül összeállított CV nem fog jó benyomást kelteni senkiről. A könnyen áttekinthető önéletrajzban az olvasó gyorsan megtalálja azokat az információkat, amiket keres, így biztosan nagyobb eséllyel indulunk az állásért. Nem is hinnénk, hogy számtalan esetben mindössze csak néhány perc áll a HR-es rendelkezésére, amit egy-egy önéletrajz elolvasására szánhat, így ennyi idő alatt kell meggyőző hatást elérnünk. 

Sokan ott követnek el hibát, hogy egy az egyben ugyanazt az önéletrajzot küldik be minden  álláspályázatra. Fontos, hogy minden alkalommal szabjuk a konkrét állásra és a pozícióra a CV-t, ellenkező esetben egy sablonos szöveget fognak rólunk kapni a HR-esek, ami egyáltalán nem tesz minket vonzóvá.

Ha van referenciánk, azt semmiképpen se hagyjuk ki az önéletrajzunkból, hiszen mi sem lehet jobb bizonyíték az alkalmasságunkra, mint az, hogy már akad némi tapasztalatunk ezen a területen. 

Érdemes-e beleírni a hobbinkat az önéletrajzba?

Sokakban felmerül a kérdés, hogy megnevezzük-e a hobbijainkat az önéletrajzban. Amennyiben pozitív képet fest rólunk és a munkához kapcsolódik, akkor mindenképpen írjuk bele. Ha például aktívan sportolunk vagy túrázunk, az alátámasztja a jó fizikumot, az állóképességet, amely egy személy- és vagyonőr számára elengedhetetlen. 

Az olyan tevékenységeket, amelyek nem relevánsak a munka szempontjából, inkább hagyjuk ki. Ne foglalja az önéletrajzban feleslegesen az értékes helyet! Hiszen az sem előnyös, ha egy oldalnál nagyobb lesz a terjedelme.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...