Saját KB bal
Saját KB jobb

Hűsítő és egészséges finomságok gyorsan, egyszerűen – variációk egy témára

Itt a várva várt nyár, és vele a kánikula is. Jól esik ilyenkor egy kis hűsítő embernek, kutyának egyaránt. Az alábbiakban olyan egyszerű recepteket mutatunk be, amelyek segítségével pillanatok alatt összedobhatunk egy kis hűsítő nasit a kutyánknak. A receptek elkészítéséhez szükségünk lesz szilikon jégkocka formákra, vagy nyalogatós tálra, esetleg tölthető szilikon játékokra. Ezekbe adagolva akár nagyobb mennyiséget is bekészíthetünk a fagyasztóba, hogy amikor kitör a kutya meleg, legyen kéznél egy kis hűsítő.

A jéghideg finomságok ugyan mennyeiek, de a kutyák is ugyanúgy megjárhatják, ha túl gyorsan, felhevülve fogyasztják. Ha kutyánk habzsolós, esetleg idős, gyenge az immunrendszere, a fagyasztó helyett csak a hűtőbe tegyük a finomságokat. Ilyenkor a nyalogatós tál vagy a tölthető játék a jó megoldás, hiszen azokból nem tudja hirtelen enni őket.

Kefir és áfonya

Nem kell túlgondolni ezt a receptet, éppen olyan bonyolult, mint a neve is sugallja. A két összetevőt, azaz a kefírt és az áfonya szemeket kell összekeverni. Ehhez használhatunk turmix gépet, de ha villával kissé szétnyomkodjuk a gyümölcsöt, az éppúgy megteszi. Tegyük a mixet a szilikon formába vagy kenjük a lickimatre, és mehet is a fagyasztóba vagy a hűtőbe. A kefir fermentált tejtermék, mely hűsítő, savanykás ízű. Emellett hasznos baktériumokban gazdag, és természetesen alacsony laktóztartalma miatt a kutyák számára is fogyasztható.

Eper és natúr kókuszjoghurt

Hasonló az elkészítés, és az élvezeti faktor is. Az eper édeskés íze sok kutyus számára kedvenc, a natúr kókuszjoghurt pedig természetes édességével csak kiemeli ezt. Remek kombináció, amit a gazdiknak is érdemes kipróbálni.

„Pástétom”

Egy kis sült máj vagy levesben főtt husi is ízletes hűsítővé varázsolható. Az elkészítéshez daraboljuk apróra a húst, vagy használjunk robotgépet/darálót. Adjunk hozzá egy kevés vizet és zselatint, és így vigyük fel/töltsük be a szilikon formákba, játékokba. A zselatin miatt kocsonyává dermed a massza, amit a hűtőben tovább hűthetünk. A zselés pástétom kiváló lehet akár vacsora helyett is, alkalmasint.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: Paws of Prey YouTube csatorna; Kép: Photo by Mikkel Bendix: https://www.pexels.com/photo/dog-licking-ice-cream-978947/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...