Saját KB bal
Saját KB jobb
freepik

Újabb borzasztó videó került elő a New York-i kocsis lovak helyzetéről

A napokban került nyilvánosságra egy telefonnal készített felvétel, mely a New York-i kocsis lovak életkörülményeit mutatja be.

A felvételen beteg, rosszul kezelt, szörnyű körülmények között élő lovakat mutatnak, amelyeket Manhattan belvárosában, szűk istállókban tartanak. A lovak minden nap dolgoznak a hőségben a betonon, turisták százait kocsiztatják Manhatten-ben. Ezután pedig olyan szűk istállókba térnek „haza” pihenni, melyben meg sem tudnak fordulni. Állatvédők és civilek követelik a város vezetőségétől, hogy azonnal függesszék fel a lovaskocsikázást New York-ban, amíg ki nem vizsgálják az állatkínzás gyanús eseteket.

Összeesett a hőségben

Augusztus közepén járta be a világsajtót Ryder esete, melyről mi is hírt adtunk. A ló 45. utca és a 9. sugárút sarkán, Manhattan Hell’s Kitchen negyedében esett össze a betonon. Több mint egy órán keresztül nem tudott felkelni. Úgy tűnt, hogy hőgutát kapott, kiszáradt, és nem volt jelen állatorvos, aki ellátta volna.

A lovaskocsisokat képviselő csoport szerint a lovat megvizsgálták, és megállapították, hogy idegrendszeri betegségben szenved. Az állatvédők azonban nem biztosak abban, hogy ez az igazság. Volt már rá példa sajnos, hogy egy kimerült ló állapotát mással magyarázták. Úgy tűnik, nekik lett igazuk, ugyanis előkerültek a lóról olyan fotók, melyek órákkal az ájulás előtt készültek. A felvételeken látszik, hogy Ryder már nincs jól. Tehát nem igaz, hogy minden előjel nélkül ájult el az utcán. A szemtanú így nyilatkozott:

„A Central Parkban voltam a férjemmel és a lányommal aznap 13:15-kor. Azonnal felfigyeltem arra a lóra, amely aztán a hírekben szerepelt. Nagyon másképp nézett ki, mint a többi ló. Láttam, hogy kiállnak a bordái, nyelvét kidugva járkált, és nehezen ment. Nagyon lassan ment. Azt is láttam és hallottam, hogy a kocsis ütötte, kiabált és szidta a lovat, mert nem haladt elég gyorsan, aminek következtében dugó alakult ki a kocsik között. A sofőr folyamatosan kiabált és ordított a lóra, hogy mozogjon, annak ellenére, hogy a kocsijában utasok is ültek.”

A ló korát illetően is hazudtak

A rendőrségi jelentés szerint az állatorvos, aki megvizsgálta Rydert megállapította, hogy a ló 28-30 éves volt, nem pedig 13, ahogy a kocsikat üzemeltető cég állította. A jelentés azt is megállapította, hogy Ryder alultáplált volt, tehát hosszú ideig nem kapott megfelelő élelmet és vizet. Az alultápláltság azt is jelentheti, hogy az állat már túl öreg, vagy egyéb betegség miatt veszít a súlyából.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

A post shared by Unbridledheroes (@unbridledheroes_)

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: onegreenplanet

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...