Helena Lopes fotója a Pexels oldaláról

Példamutató összefogás: állatvédők segítik az önkormányzat munkáját Soponyán

Példamutató összefogás kezdődött Soponyán, ahol az állatvédők segítik az önkormányzat munkáját.

A Herman Ottó Magyar Országos Állat-és Természetvédő Egyesület közleménye szerint Soponya állatbarát önkormányzata példamutató együttműködést kezdeményezett annak érdekében, hogy a településen csökkentsék a kóbor állatok számát és javítsák az állattartási kultúra színvonalát. Az állatok jóllétének fontosságát szem előtt tartva az állatvédők az ebösszeírásban és a felvilágosításban segítik a település lakóit és az önkormányzatot.

Fontos az edukáció

A soponyai önkormányzat nem véletlenül nevezi magát állatbarát önkormányzatnak, hiszen kiemelt figyelmet szentelnek a településen élő állatok jóllétére. Ennek érdekében nemcsak a pontos összeírást, hanem a tájékoztató, felvilágosító munkát is fontosnak tartják.  Az ilyen jellegű tevékenységgel számos állat szenvedése előzhető meg.  A közös munka meg is kezdődött 2021. szeptember 4-én, amikor a  HEROSZ Fehérvári Állatotthon vezetője, Krepsz Gyöngyi, és 11 önkéntes megkezdte az állatállomány összeírását a településen.

Házról-házra járnak

A küldöttséget Szűcs Norbert polgármester, és Bencze Péter polgárőr, az Állatvédelmi Bizottság vezetője fogadta a hivatalban. Szűcs Norbert polgármester elmondta, hogy szeretnék a törvény által előírt kötelező feladatokat minél hatékonyabban végrehajtani. A kóbor állatok befogását saját erőből oldják meg, és a macskák elhelyezését is meg fogják oldani. Krepsz Gyöngyi elmondta, hogy az ő céljuk a tényleges, és hatékony ellenőrzés, a felvilágosítás, szemléletformálás. Házról-házra járva lehetőség van beszélgetni az emberekkel, felvilágosító munkát végezni, elmagyarázni az ivartalanítás fontosságát, az állattartásra vonatkozó kötelezettségeket.

Az ebösszeírás nem az állatvédők feladata, de a felelősen gondolkodó szervezetek pontosan tudják, hogy eredményeket csak összefogással lehet elérni. A  folyamat közben az állatvédők számára kiderül, hol kell beavatkozni, hol kell felszólítani a lakosságot a chip beültetésre, vagy veszettség oltásra.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: OS

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...