Saját KB bal
Saját KB jobb

50 kutyát mentettek meg a Yulin kutyahús fesztivál elől

Évente több millió kutyát és macskát ölnek meg emberi fogyasztás céljából. A Humane Society International jelentése szerint évente 30 millió kutyát és 10 millió macskát vágnak le. A kutyahúsipar leghírhedtebb ünnepe a 2009-ben indult Yulin Dog Meat Festival, amelyet minden év júniusában tartanak a kínai Julinban. A fesztivált a kezdetek óta vizsgálják, helyi és nemzetközi aktivisták egyaránt tiltakoznak a létezése ellen. A fesztivált eredetileg a kutyahúskereskedők tervezték, hogy a turizmust és a kutyahús eladásokat növeljék. Állítólag azért volt szükség a fesztiválra, mert a kutyahús nem volt eléggé népszerű, tehát egy kínálat generálta fogyasztásról van szó. Hasonlóan a hazai disznótoros fesztiválokhoz, amelyeket szintén a disznóölés mint hagyomány eltűnése hívott életre.

A kínai állatvédők az elsők között tiltakoztak a fesztivál ellen, és a yulini kutyahúsfesztivál népszerűsége gyorsan csökkent. Az évente leölt kutyák száma 10000-ről 3000-re csökkent, de még hosszú út van hátra a teljes sikerig.

A No Dogs Left Behind (NDLB) egyike azon állatmentő szervezeteknek, amelyek célja, hogy segítsenek véget vetni a kutyahúsiparnak, valamint a helyi állatkínzásoknak. Ezen a kedden az NDLB közel 50 kutyát és macskát mentett meg, akiket a yulini kutyahúsfesztiválon öltek volna meg. Az állatok most már biztonságban vannak az Egyesült Államokban, és örökbefogadásra várnak. A szervezet helyi állatvédő aktivistákból álló hálózattal működik együtt. Információt szereznek arról, hogy hol tartanak a fesztiválra szánt kutyákat, és teherautókról, vágóhidakról menekítik ki őket.

A mostani mentés során az önkéntesek a feltételezett kutyamészárosok teherautóit követték nyomon. Autókonvojjal követték a teherautót, majd amikor megbizonyosodtak róla, hogy levágásra szánt kutyákat szállít, feltartóztatták az autót. Az akcióról számos felvétel készült, amelyek bizonyítékként szolgálnak, illetve eljutnak világszerte számos médiafelületre. Ezzel a szervezet figyelemfelhívó kampányát erősítve. A júniusi Yulin fesztiválig hátralévő időben minden önkéntes szervezet azon fáradozik, hogy a lehető legtöbb kutyát és macskát mentsék meg.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.thewildest.com/pet-lifestyle/yulin-dog-meat-trade-rescue-news?utm_source=instagram&utm_medium=social&utm_campaign=likeshopme&utm_content=www.instagram.com/p/C5WuZcGRLhC; Kép: https://www.pexels.com/photo/brown-short-coat-dog-on-brown-dirt-12849019/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...