Photo by Jeswin Thomas on Unsplash

Már foglalható! Elindult az első kutyabarát légitársaság

Elindult és már jegyek is foglalhatóak az első ízig-vérig kutyabarát légitársaság, a Bark Air járataira.

A Bark kutyatáp-és felszerelés márka tíz éve dédelgeti álmát, hogy elindítja saját, kutyabarát légitársaságát. Egy olyan légitársaságot, melynek járatain a kutyákon van a fókusz. Nemcsak hogy a fedélzeten utazhatnak gazdájukkal együtt, de a személyzet mindent megtesz azért, hogy kényelmessé tegye a kutyák számára a repülést. Az álomból végül valóság lett, a Bark Air járataira már jegyek is foglalhatók.

Minden adott a kényelmes és stresszmentes repüléshez

A Bark Air honlapján közzétett információk szerint a foglalást követően egy munkatársuk felveszi a kapcsolatot a gazdival. Minden fontos tudnivalót egyeztetnek a kutyáról, akinek testmérete és esetleges speciális igényei alapján készítik elő a helyét a repülőn.  Az utazás napján mindössze 45 perccel kell kint lenni az indulás előtt, gyors és egyszerű chek-in folyamatot biztosítanak, mindezt „szabad lábon”, szállító boksz mellőzésével.

Az utastérben aztán folytatódik a kényeztetés. Szükség esetén nyugtató feromonokat permeteznek a levegőbe, fel-és leszálláskor pedig a gazdi által választott italt (vizet vagy akár csontlevest) szolgálnak fel, hogy a kutyák kevésbé érezzék a kabinnyomás változását. Az út során pedig rágcsálnivalókkal, játékokkal és egyéb meglepetésekkel szórakoztatják a négylábú utasokat. Álomszerű, ugye? Nos, akkor jöjjön a fekete leves.

Egy komplett jegy (gazdi+kutya) ára 6000 dollárba, azaz nagyjából 2,2 millió forintba kerül. Egyelőre azonban ráérünk a jegyre spórolni, ugyanis a járatok csak New York, Los Angeles és London között járnak. A prémium árkategória ellenére azonban van kereslet a szolgáltatásra, legalábbis a Bark Air ezt állítja.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: BarkAir

 

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...