Saját KB bal
Saját KB jobb

Durva kísérlettel mutatják be, miért ne hagyd melegben az autóban a kutyád

Lassan itt a tartós jóidő, de mivel hivatalosan még nincs nyár, sokan nem veszik komolyan a hőmérsékleti figyelmeztetéseket. Minden évben kutyák ezrei esnek áldozatul annak, hogy akár csak pár percre is, de az autóban hagyják őket a melegben. Íme egy kísérlet tojással, mi történik kedvencünkkel odabent!

Nagyon jól szemlélteti a folyamatot a serpenyőben sülő tojás, amit mindössze 15 percre az autóban hagytak. Már ezerféleképpen próbálták meg felhívni a figyelmet a veszélyre, de évről évre rengeteg eset fordul elő – és nem csak állattal, de akár kisgyerekkel is.

Minden állattvédő óva int attól, hogy azt higgyük: pár perc egyedül az autóban nem a világ, akkor sem, ha még nincs nyári kánikula.

A PETA vizsgálatai alapján egy átlagosan 25 celsius fokos napon (ami akár tavasszal is megszokott) a kocsiban belül lévő levegőtlen hőmérséklet elérheti akár a 37-48 celsius fokot is, még lehhúzott ablak mellett is. Egy 32 fokos napon 10 perc alatt 71 fokra melegedhet az autó.  

15 perc alatt a kutyáknál felléphet agykárosodás vagy szívroham is. Az ebek nehezebben kezelik a magas hőmérsékletet, hiszen egyedül lihegéssel és talpaikon keresztüli izzadással tudják hűteni magukat.

Érdemes megnézni a tojásokat, mi történik velük 15 perc alatt egy meleg autóban. A legszomorúbb, hogy kutyás rendezvényeken is számos ilyen eset előfordul, de volt olyan is, hogy egy figyelmeztető kampányfilm forgatása alatt találtak forró autóban hagyott kutyát.

 

Ezeket is ajánljuk:

Hőguta veszély nem csak az autóban!

Bebe gondolkodás nélkül betörte egy autó ablakát, hogy mentsen egy kutyát

Kampány az autóban hagyott kutyákért

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: boredpanda
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...