Saját KB bal
Saját KB jobb

Jogerős! – Két éves letöltendő börtönbüntetés egy állatkínzónak

A Pápai Járási Ügyészség gyorsított eljárásban, állatkínzás bűntette miatt bíróság elé állította azt a Pápa környéki 22 éves férfit, aki elvágta kutyájának nyakát, mert zavarta az állat ugatása.

A vád szerint az elkövető a bántalmazást megelőzően mintegy három hónapja tartotta ingatlanán láncra kötve az egyéves keverék kutyát. A férfi 2017. április 29-én este egy barátjával otthon italozott, amikor a kutya ugatni, vonyítani kezdett, mert a lánca feltekeredett. A már ittas elkövető két alkalommal kiment hozzá az udvarra, megigazította a láncot, de másodszor idegesen közelített az állathoz, amely ezért támadni kezdte.

A férfi dühös lett, és mivel az ugatás is idegesítette, elhatározta, hogy elpusztítja a kutyát. Megélezett egy 18 cm pengehosszúságú kést, hogy kutyájának nyakát elvágja, majd a késsel a kezében visszament az állathoz. Miközben a bal kezével befogta a kutya száját, a jobb kezében tartott késsel több mély vágást ejtett az állat nyakán. A férfi ezt követően a kutyáról lecsatolta a láncot, az pedig elfutott.

A férfi a bántalmazást követően visszament a házba, barátjának és feleségének beszámolt a történtekről, majd folytatta az italozást. Másnap az udvarban keresni kezdte az állat tetemét, hogy elássa, de azt nem találta meg, mert az állat a korábbi gazdájához visszament, s annak udvarán elbújt.

A kutyát volt gazdája május 1-jén reggel egy utánfutó alatt találta meg és értesítette a rendőrséget. A kutya életét végül állatorvosi beavatkozás mentette meg.

A Pápai Járásbíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki állatkínzás bűntettében és ezért 2 év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerős.

 

Tavaly februárban már volt egy hasonló ítélet, ott 5 hónap letöltendő börtönbüntetést kapott az elkövető.

Az állatkínzás, mint bűncselekmény

Az állatkínzás és a családon belüli erőszak szorosan összefüggnek egymással

Ajánljuk nektek az „Állati jogok” rovatunkat

 

 

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Ügyészség

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...