Hogyan óvjuk állatainkat szilveszterkor?

Hogyan óvjuk állatainkat szilveszterkor?

2016 DEC 31  |  Hasznos

Szilveszterkor minden évben érezhetően megnő az elkóborolt állatok száma, köszönhetően az újévet üdvözlő tűzijátékoknak és illegális pirotechnikai eszközök házi használatának.  A Rex Kutyaotthon Alapítvány segít az ünnepek alatt annak érdekében, hogy az elszökött állatok 2017-ben ismét haza találjanak.

Az ember legjobb barátja számára az év utolsó napja valódi stresszfaktor: a rendkívüli erejű zaj- és fényhatásoknak való kitettség az állatokat könnyen kizökkenti a megszokott rutinból. A hirtelen megváltozott körülmények menekülésre, szökésre ösztönözhetik őket, egy részük pedig a veszélyforrásnak hitt 31-ei zűrzavar után már sohasem talál haza.


Putty

A Rex Kutyaotthon Alapítványhoz az elveszett állatok bejelentését és a becsületes megtalálók jelentkezését is várják egész hétvégén a [email protected] e-mail címen, vagy a Rex Alapítvány facebook oldalán privát üzenetben. Mindemellett arra is felhívják a figyelme az alapítvány szakemberei, hogy szilveszterkor a gazdák lehetőleg tartsák kedvenceiket biztonságos helyen, és amennyiben tehetik, maradjanak velük. Fontos, hogy ne kísérletezzenek az emberek számára törzskönyvezett nyugtatókkal, mert ezek a készítmények az állatok számára akár halálosak is lehetnek. Mindemellett nem árt a kutyák mellett a cicákra is gondolni: kedvencünk könnyű azonosíthatósága érdekében érdemes a kutyáknál kötelező mikrochipet a cicákba is behelyeztetni.


Tigris

További jó tanácsok, hasznos telefonszámok és címek mind a becsületes megtalálóknak, mind a kedvencüket féltő vagy elvesztett gazdiknak a rex.hu oldalon találhatóak.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Hozzászólás

Kutyabarát helyeink

Agricum Termelői Termékek Boltja és Tourist Info Paks

Agricum Termelői Termékek Boltja és Tourist Info Paks

Idea Home Studio

Idea Home Studio

Kassák parki kutyafuttató

Kassák parki kutyafuttató

BOOKR

BOOKR