Súlya egyharmadát elvesztette a kóbor kutya, akiről levágták elhanyagolt szőrét

Szinte a felismerhetetlenségig torzította kinézetét az elhanyagolt szőre annak a kutyának, akit San Antonio-ban, Texas-ban találtak az utcán. A rendőrök megdöbbentek, amikor meglátták. Csak később derült ki, milyen fajtát és milyen szeretetteljes kutyát rejt az összenemezesedett anyag.

 

Hamish névre keresztelték és azonnal sürgősségi ellátásra szállították be azt az ebet, aki gyakorlatilag nem látszott ki szőrcsomója alól. Miután megvizsgálták, akkor derült ki, hogy valóban egy cocker spániel jellegű állat bújik meg az elhanyagolt külső mögött. Így a fajtamentés magához vette, hogy meggyógyítsák és új otthont keressenek neki.  

Szörnyű állapotban volt: maga az állat mindössze 6 kilót nyomott, a szőr, amit levágtak róla, pedig közel 3 kiló volt, ezt hurcolta éveken keresztül, ami nagyon megviselte a testét.

A kezelése során eltávolították a rossz fogait is, sajnos csaknem az összeset ki kellett húzni, így a 42 fogából 11 maradt. Valószínűleg már utcára kerülése előtt súlyosan elhanyagolták, de előéletéről semmit nem lehet tudni.

A fajtamentés megkezdte a fizikai rendbetételét, elsősorban, hogy némi súlyt szedjen fel, ami a megmaradt fogaival nagyon nehéz feladatnak bizonyult. Sajnos mivel testhőmérséklete igen csak alacsony maradt, így állandó pulóver viselésre kényszerül, ám édes külsejének mit sem árt a kis kiegészítő.

Azóta ideiglenes befogadónál tölti mindennapjait, ahol négylábú barátokra is szert tett, és várja az álomgazdit, aki soha többé nem hagyja figyelmen kívül.

 

 


Cikkajánló:

A kutya szájszaga, fogai állapota és testi egészsége között szoros összefüggés van

10 étel és kiegészítő, ami segít enyhíteni az ízületi gyulladással járó fájdalmat

Az édes kutya bizonyítja, hogy két lábával is tökéletesen szét tudja rombolni az ágyát

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: boredpanda

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...