Gázpisztollyal rálőtt egy kutyáját sétáltató férfi egy másik gazdira

A férfi gázpisztolyt vitt magával, hogy egy esetleges kutyatámadástól megvédje magát és kedvencét séta közben. Ekkor látta meg a másik, két kutyát pórázon sétáltató külföldi férfit, és mivel úgy érezte, hogy a két eb túl közel ment hozzá, veszekedés, majd verekedés lett a dologból, végül a fegyver is elsült.

 

Sajnos ma már nem meglepő, hogy egy ember félti saját maga és kedvence testi épségét, ha sétálni megy, hiszen rengeteg kutyatámadás történik a nyílt utcákon, nem ritka ráadásul, hogy halálos kimenetelűek.

Nemrég számoltunk be az énekesnő Boggie esetéről, akinek egy kerítés mögül kiszabaduló eb ölte meg szeretett kedvencét. Akkor számos olyan hozzászólás érkezett, hogy a gazdik már csak kutyariasztókkal és különböző spray-kkel felszerelkezve mernek sétálni indulni, de az talán még viszonylag ritka, hogy valaki gázpisztolyt visz magával.

Most mégis ez történt: a rendőrségre 2018. november 24-én 18 óra 30 perckor érkezett a bejelentés arról, hogy két férfi összeverekedett Feketeerdőn. A kiérkező rendőrök a helyszínen elfogtak és a rendőrkapitányságra előállítottak egy 59 éves férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy előzetes szóváltást követően gázriasztó fegyverével egy esetben lövést adott le.

A járőrök adatgyűjtés során megállapították, hogy a két férfi kutyasétáltatás közben szólalkozott össze, majd ezután történt a verekedés és a lövés. A lövöldözőt a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt. A gyanúsított kihallgatásán elmondta, hogy mielőtt sétáltatni vitte a kutyáját, magához vette gázriasztó fegyverét, hogy az esetleges idegen kutyatámadásoktól megvédje magát. Az utcán lett figyelmes a külföldi sértettre, aki szintén két, pórázon tartott kutyájával sétált. A férfi úgy érezte, hogy a két kutya túl közel ment hozzá, ebből indult ki a veszekedés, majd a verekedés. Az eset során személyi sérülés nem történt.

 

Cikkajánló kis hazánkból:

Egyelőre a helyi vadásztársaság elnöke sem tudja, ki lőhette le a szendrői család kutyáját

Lenyilazta szomszédja kutyáját a zalai rendőr

Ma Magyarországon nem kötelező kutyát tartani

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás: police.hu
A kezdő fotó illusztráció! Fotók: maxpixel, police.hu

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...