Photo by Alexander Naglestad on Unsplash

Joe Biden kutyája többször is rátámadt a testőrség tagjaira

Joe Biden kutyája eddig összesen tizenegyszer támadt a Fehér Házat védelmező titkos ügynökökre. A „Commander” névre hallgató német-juhászkutya nem éppen a „First Dog”-ok mintapéldánya.

A Biden család két kutyával költözött a Fehér Házba 2020-ban, az elnök beiktatása után. Nagy volt akkor az öröm, hiszen Trump elnöksége alatt hosszú hagyomány szakadt meg. Neki ugyanis nem volt kutyája, elődei mellett azonban szinte mindig volt egy „First Dog”. A Clinton család egy labrador retrieverrel érkezett, Obamáék pedig két tündéri portugál vízi kutyával.

A Biden házaspár két német-juhászkutyája közül  Major már az elején okozott némi feszültséget. Nehezen viselte az állandó felhajtást és többször konfliktusba keveredett a személyzet tagjaival. Mivel sérülés és történt az incidensek során, Major egy baráti házaspárhoz került vidékre, nyugodt és békés körülmények közé. A másik kutyájuk, Champ pedig tavaly nyáron, 13 évesen meghalt. Ezután kapta ajándékba Joe Biden a „Commander” nevet viselő gyönyörű német-juhászkutyát.

A kutyának túl sok a stressz

Úgy tűnik, Commander sem viseli sokkal jobban a körülményeket. Többször támadt már rá a Fehér Házban szolgálatot teljesítő titkos ügynökökre. Júliusban az elnök szóvivője úgy reagált az újságírók kérdéseire, hogy a Fehér Ház légköre egy embernek is nagyon stresszes. Gondoljanak csak bele, milyen lehet egy háziállatnak. A még csak 2 éves Commander, vagyis Parancsnok, nemrég újra megharapott egy CIA-ügynököt.  A titkosszolgálat szóvivője,  Anthony Guglielmi közleménye szerint, a sérülés nem súlyos, az ügynöknek nem esett nagy baja.

Commander-nek azonban ez már a tizenegyedik támadása volt.  Tavaly októberben például a First Lady kezéből tépte ki magát, és támadt a biztonsági őrökre. Az esettel kapcsolatban több e-mail is kiszivárgott.  A pórul járt ügynök úgy fogalmazott, hogy a kutya egyszer csak rárontott, minden látható ok nélkül.  Szintén ebben a levelezésben szerepel, hogy a Biden házaspár már nem képes hatni a kutyáira. Nem tudják őket behívni vagy fegyelmezni.

Szerencsére a házaspár macskája, Willow, békés természet. Még soha nem támadott meg senkit, sőt úgy tűnik, ő inkább a titkos ügynökökkel pendül egy húron.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: euronews

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...