Photo by Jason Jarrach on Unsplash

Lejla, a keresőkutya vezette nyomra a rendőrséget

A szombathelyi rendőröknek Lejla, a keresőkutya segített elfogni a bűnözőket.

Lejla szimatának köszönhetően nem sokáig voltak szabadlábon azok az elkövetők, akik 2023. augusztus 27-én betörtek egy dohányboltba Acsádon. A bejelentést követően a rendőrök azonnal a  helyszínre érkeztek. Megállapították, hogy az elkövetők kifeszítették a rácsot és betörték az ablakot. Az üzletből dohánytermékeket és élelmiszert vittek el. Megkezdték a helyszíni szemlét, széles körű adatgyűjtést végeztek. Az ismeretlen elkövető felkutatására pedig egyik leghatékonyabb fegyverüket, Lejlát indították útnak.

 Gyorsan a nyomukban volt

 Lejla, a keresőkutya rövid idő alatt egy házhoz vezette a rendőröket, ahol el is fogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 23 éves helyi lakost. Ezen kívül egy 19 éves celldömölki nő, valamint egy 22 éves szintén celldömölki férfit is kihallgattak gyanúsítottként a helyszínen. A helyi dohánybolt kirablásán kívül a három elkövető más bűncselekményekkel is megalapozottan gyanúsíthatóak. 2023 augusztusában betörtek egy acsádi lakóházba is, ahonnan egy számítógépet és különböző régi pénzérméket loptak el. A betörés helyszínelése során a házban különböző dohánytermékeket is lefoglaltak a rendőrök. Azokról kiderült, egy zsédenyi dohánybolti betörésből származnak.

A gyanúsítottak elismerték a bűncselekmények elkövetését. A 23 éves acsádi férfi beismerte továbbá, hogy 2020-ban betört a helyi vasútállomás várótermébe. Innen kézilámpákat lopott el. 2021-ben egy építési területről szerszámgépeket vitt magával. A férfi 2022 nyarán egy kukoricatábla mellől ellopta a villanypásztor napelemes paneljét, valamint inverterét, továbbá villanyvezetékeket is. A Szombathelyi Rendőrkapitányság több rendbeli, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: police.hu

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...