Saját KB bal
Saját KB jobb

Nyugodj békében, Champ Biden!

Az amerikai elnöki pár idősebb kutyájukat, Champ-et gyászolja.

„Fájó szívvel tudatjuk, hogy szeretett németjuhászunk, Champ tegnap békésen távozott közülünk otthon. Állandó, hűséges társunk volt az elmúlt 13 évben, és a Biden család minden tagja rajongott érte.” – állt a Fehér Ház hivatalos sajtóközleményében.

A közleményből megtudjuk, hogy Champ egészsége az utóbbi időszakban megrendült, és napjai nagy részét pihenéssel töltötte. Ennek ellenére, nem hagyta ki, ha egy kis fülvakarást vagy simogatást kaphatott.

Az elnök és a First Lady meghatóan ír Champ szokásairól:

„Akárhová mentünk, ő is ott akart lenni, és minden azonnal jobbnak tűnt, ha ő ott volt velünk. Semmit sem szeretett jobban, mint egy fárasztó nap végén a lábunkhoz heveredni a kandalló előtt. Megnyugtató jelenlétét a megbeszéléseken is élvezhettük…”

Champ fiatalabb korában imádott labdázni, és a családi kutyák boldog életét élte az elnöki család delaware-i házában – ahová márciusban két hétre visszaköltözött, miután Major, a Biden család másik kutyája agresszíven viselkedett egy biztonsági őrrel.

Az elnöki kutyák mindig is a Fehér Ház fontos lakóinak számítottak, John Adams 1800-as beiktatása óta egyedül Donald Trump elnök élt háziállatok nélkül az elnöki rezidencián. Major és Champ 2021. januárjában, Biden elnök beiktatásakor érkezett. Majd a rövid delaware-i kitérőt követően az elnöki rezidencián éltek. Illetve, egészen pontosan, éppen ott, ahol Jill Biden is van. A First Lady ugyanis osztozik jelmondatunkban, és ahová lehet, kutyával megy.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: Doggies.com; wh.org; Kép: pexels.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...