Saját KB bal
Saját KB jobb
Twitter/JillBiden

Champ és Major megérkeztek a Fehér Házba

Újra kutyaugatástól hangos az elnöki rezidencia, a Biden kutyák megérkeztek a Fehér Házba és azonnal történelmet írtak.

Négy év után újra kutyák költöztek a Fehér Házba, közülük pedig Major az első olyan kutya, aki egy menhelyről került gazdáihoz. Joe Biden 2018-ban fogadta örökbe Major-t a Delawera Human Society gondozásából. A két kutya várhatóan sokat fog szerepelni a közösségi médiában és a Fehér Ház híradásaiban, érkezésükről a First Lady posztolt twitter oldalán.

Nem sokkal később pedig az AP hírügynökség is közzétett egy videót, melyben a kutyák már a Fehér Ház kertjét fedezik fel, ugatásuk pedig tisztán behallatszik az Ovális Irodába, ahol éppen egy megbeszélés zajlik.

A Biden házaspár azonban nem áll meg két kutyánál, terveik szerint hamarosan egy cica is érkezni fog a falkába. Clinton volt az utolsó elnök, aki macskát tartott a Fehér Házban, így a First Cat pozíciót azóta senki nem tölti be.

Híres elnöki kutyák

Az Amerikai Egyesült Államokban az elnökök életének mindig fontos részét képezték a kutyák. A First Dog-ok ugyanolyan ismertek és híresek lettek gazdáik elnökségi ideje alatt, mint maguk az elnökök. Sőt, néha talán még népszerűbbek is. Clintonék Buddy kutyája, vagy az Obama család portugál vízikutyái Bo és Sunny  állandó szereplői voltak a sajtónak.  Az elnöki kutyák tehát nagy múltra tekintenek vissza, melyet Donald Trump tört meg egy kis időre. Szerencsére azonban a hagyomány folytatódik tovább és az USA elnöke példát mutat mindenkinek, most már nem csak állatszeretetből, hanem az örökbefogadás fontosságáról is.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: youtube, twitter

Cover: Twitter/JillBiden

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...