Willow Biden, a First Cat

Willow Biden, az Amerikai Egyesült Államok elnöki rezidenciájának rendkívül fontos feladatokat ellátó bársonytalpú lakója.

Rangjához méltó módon Willow felelősségteljesen tesz eleget a First Cat-séggel járó kötelezettségeknek. Napjában többször ellenőrzi, hogy a Fehérház bútorai alkalmasak-e szundikálásra. Ez nem kevés bútort jelent, így Willow – a látszattal ellentétben – nem lustálkodik, hanem alapos munkát végez. Emellett, az elnöki macska reszortja a kerti madarak szemmel tartása. Természetesen csak az ablak mögül, tisztes távolból. Eközben van, hogy az első feladatkörének teendői elszólítják, de ez nem okoz komoly fennakadást.

Ha ennyi teendő nem lenne elég, Willow gazdija, a First Lady, jutalomfalatokat is elrejt a Fehérház szobáiban. Ezeket mind egy szálig fel kell kutatni és el kell tüntetni. Alaposan.

Láthatjuk tehát, hogy az elnöki macskák élete sem fenékig tejfel. Bizonyára Willow sem sejtette, mibe sétál bele, amikor megjelent Joe Biden elnök kampányrendezvényén 2020-ban. A cicába azonnal beleszeretett Jill Biden, a First Lady, azonban az örökbefogadási procedúra közel két évig húzódott. Az elnöki pár ugyanis aggódott, hogy Major, a németjuhász, nem fogja örömmel venni a nyávogó jövevény érkezését. Miután azonban Major a közelmúltban elköltözött a Fehérházból, Willow előtt szabaddá vált a pálya, és – ahogy a Biden család által a National Pet Day alkalmából közzétett videón is látszik, úgy tűnik, hamar megtalálta a helyét az új közegben.

A cica nevét, amely fűzfát jelent, a First Lady választotta, szülővárosa, a pennsylvaniai Willow Grove település neve után. A Biden házaspár cicája az első macsek a Fehérházban, amióta India, George W. Bush volt elnök és Laura Bush first lady kiköltöztek.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://en.wikipedia.org/wiki/Willow_(Joe_Biden%27s_cat); Videó: The Dodo; Kép: By Jill Biden – https://twitter.com/FLOTUS/status/1487008748577214465/photo/1, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=114754894;
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...