Saját KB bal
Saját KB jobb

A közösségi média segítségével mentettek ki borzalmas körülmények közül 55 kutyát és egy idős nőt Arizonában

Hónapokig tartó közösségi média aktivitás vezetett odáig, hogy egy állatorvos hivatalos bejelentését követően az illetékes szervek kiszálltak a helyszínre. Amit ott találtak, arra a borzalmas szó gyenge kifejezés. A hazai szaporítótelepeket idéző körülmények között 55, többségében sérült vagy speciális ellátást igénylő kutya vegetált. A rendőrség azonban nem csak az állatok elleni kegyetlenséggel vádolta meg az elkövetőt. A nő saját idős édesanyjáról sem gondoskodott megfelelően.

A helyszínre érkező rendőrök és helyszínelők elmondása szerint a bűz olyan erős volt, hogy képtelenség volt a házban lélegezni. Az ammónia és a veszélyes anyagok miatt a mentést végzőknek védőfelszerelésre volt szüksége. 55 kutyát találtak életben, de sajnos, több állatnak túl későn jött a segítség. Tetemek a házban és az udvaron is voltak, de a nő fagyasztójában öt kiskutya holttestét találták meg, az emberi fogyasztásra szánt élelmiszer mellett. A megdöbbentő körülmények között egy idős hölgy is élt, a vádlott édesanyja. Őt szintén biztonságba helyezték. Az ellene elkövetett veszélyeztetés vádját is felvették a 110 rendbeli állatok elleni kegyetlenség vádja mellé.

A körülmények, elsősorban a szag, miatt már a szomszédok is panaszkodtak. Az, hogy miért tartott mégis hónapokig, amíg bárki komolyan vette a helyzetet, rejtély. Az elkövető egy non-profit alapítvány égisze alatt tartotta a kutyákat a helyszínen. Már több ellenőrzés is volt a háznál, amelyek során a kegyetlen bánásmód bőséges bizonyítékát gyűjtötték a hatóságok. Ennek ellenére, a bürokrácia útvesztőiben elveszett ezeknek az állatoknak az ügye. Valószínűleg elveszett is maradt volna, ha nem indít kampányt a közösségi médiában néhány, az állatokért aggódó ember. Az ő folyamatos figyelemfelhívásuknak köszönhető, hogy nagyobb állatvédelmi szervezetek is felfigyeltek az ügyre, míg végül megérkezett a hivatalos bejelentés is.

Az ok valószínűleg az, hogy az arizonai kisvárosban nincs állatvédelmi hatóság, ezért nem futottak össze a szálak, és a nyilvánosság ereje kellett ahhoz, hogy az illetékesek értesüljenek az ügyről. A vádlottnak nem ez az első állatbántalmazási ügye. A mentésben részt vevő aktivisták egyike elmondta, hogy ezúttal addig fognak küzdeni, amíg el nem nyeri méltó büntetését.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.thewildest.com/dog-lifestyle/chandler-animal-abuse-case; Kép: Photo by Mia X: https://www.pexels.com/photo/happy-dogs-standing-in-yard-behind-fence-16465605/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...