Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Timothy Dachraoui on Unsplash

Újabb állatviadal szervezőt fogott el a rendőrség

A tiltott állatviadalok szervezőivel és résztvevőivel szemben a rendőrség az elmúlt években számos alkalommal lépett fel szervezetten és hatékonyan.

A 2022. január 1-jén életbe lépett, szigorított Állatvédelmi Törvény is kiemelt hangsúlyt helyezett a tiltott állatviadalok szankcionálására. Sőt, a szervezőkőn kívül már a résztvevőket is felelősségre lehet vonni. Vétség miatt akár két évig terjedő szabadságvesztést is kaphatnak. A rendőrség pedig úgy tűnik, elkezdte egyre komolyabban venni az állatviadalokkal kapcsolatos bejelentéseket és vétségeket.

Szeptember 19-i közleményük szerint tiltott állatviadal szervezése miatt gyanúsítottként hallgattak ki a Rétsági Rendőrkapitányság nyomozói egy 43 éves férfit. A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a rétsági rendőrök helyszíni szemlét tartottak a Nagyoroszi településen élő férfinál. Felmerült ugyanis annak a gyanúja, hogy a garázsában tiltott állatviadalt tartott. A helyszíni szemlén bebizonyosodott, hogy a gyanú megalapozott volt. A nyomozók négy állatviadalra kiképzett harci kutyát és a kiképzésükhöz szükséges eszközöket találtak és foglaltak le.

Maradandó egészségkárosodást okozott

A férfi a kutyáival úgy bánt, hogy az maradandó egészségkárosodást vagy akár az állatok pusztulását is okozhatta. A rendőrök a férfit lakóhelyén elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, ahol állatviadal szervezése bűntett és állatkínzás vétség megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését. A kutyákat állatvédőknél helyezték el.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás. police.hu

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...