Töretlenül fejlődik a kutyabarátság hazánkban – kiosztottuk az Év Kutyabarát Helye díjakat

Az Év Kutyabarát helye kampány évről évre egyre sikeresebb, köszönhetően a kutyabarát filozófia terjedésének. Már hatodik alkalommal került megrendezésre a kampány, amelyre idén 127 regisztráció érkezett a 11 kategóriában – a tavalyi évhez hasonlóan ebben az évben is a munkahely kategória volt a legnépszerűbb!

A kutyabarátság fejlődése egyre nagyobb teret hódít

A mára már minőségi kutyabarát szolgáltatásokat is nyújtó vendéglátó- és szállásszektorban nem lehet figyelmen kívül hagyni a kutyás társadalom igényeit, ahogy adott esetben az élet más területein is felmerült kutyabarát igényeket, mint például egy munkahely kutyabaráttá válását. A felelős kutyatartás fejlődése, a hazai felelős kutyatartók számának növekedése az elmúlt években érezhetően az egész hazai kutyás társadalmat pozitívan érintette. Országszerte nőtt a kutyabarát szállásadók, vendéglátók száma, ami a kutyabarát turizmus folyamatos növekedését jelzi, valamint olyan egyedi kutyabarát szolgáltatások megjelenése is a minőségi fejlesztéseket segíti, mint a 2020 májusában nyíló 4000 nm-es Keszthelyi Kutyás Park és Strand.

Nemcsak a vendéglátó szektorban, turizmusban érzékelhető a kutyabarátság népszerűbbé válása, de egyre több munkahely is felismeri, hogy ha teheti, nagyon is érdemes kutyabaráttá válnia. A kampányban idén is ebben a kategóriában volt a legtöbb jelentkező, amely mutatja azt is, hogy a kutyáknak komoly szerepe lehet a munkahelyi morál javításában is.

Az elmúlt években növekedett a kutyabarát múzeumok, közösségi házak, üzletek és üzletközpontok száma is. A kampányban résztvevő üzletközpontok mind kiemelt figyelmet fordítanak kutyás vendégeikre, van, ahol külön „kutyás pont” várja a négylábú vendégeket is.

év kutyabarát helye 2019

Állami szerepvállalás

A kutyabarátság, kutyabarát filozófia növekedéshez és fejlődéshez nagyban hozzájárult az állami szerepvállalás és a civil szervezetek áldozatos munkája is.

Az állatjóllét területén nagy mérföldkőnek mondható a kutyák kötelező egyedi jelölésének és nyilvántartásának 2013-as bevezetése. Magyarország Kormánya a civil szervezetekkel szoros együttműködésben igyekszik javítani az emberek és a társállatok harmonikus együttélésének lehetőségein. A kormány, valamint a Nébih célzott programokat indít, külön forrásokat biztosít és aktívan részt vesz a társadalmi szemléletformálásban. Ilyenek a Szabad a gazdi, a Program a menhelyi kutyák ivartalanításáért, a Látótárs projekt vagy a Vigyél Haza Alapítvány ingyenes mikrochip leolvasó hálózatának támogatása. Szemléletformáló kiadványok és programok, mint a Harmóniában együtt, a Fogadj örökbe, a Kutyakötelesség kiadványok vagy a Ne hagyj az autóban! matricakampány szintén a felelős állattartást kívánják segíteni. Az idei évben az állatvédelem támogatása mellett, további 100 millió forint áll a civil szervezetek rendelkezésére az ebek ivartalanítására szolgáló pályázaton keresztül. Az egész országra kiterjedő ivartalanítási program a nem kívánt szaporulat, s így a kóbor ebek számának visszaszorítására szolgál.” – fejtette ki Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár, Agrárminisztérium.

Innovatív márkák a felelős kutyatartás népszerűsítéséért

Nem utolsósorban pedig a kutyás termékeket, szolgáltatásokat nyújtó vállalatok szerepe is kiemelkedő a felelős kutyatartás fejlődése tekintetében, köszönhetően folyamatos innovációjuknak, társadalmi szerepvállalásuknak.

A Bayernél hiszünk benne, hogy a felelős állattartást csak a helyi közösségekkel együttműködve tudjuk népszerűsíteni.  A kedvencek egészsége és a paraziták elleni védelem mellett szívügyünk a felelős állattartás is. A gazdik figyelmének felkeltésével az a célunk, hogy kevesebb legyen a magára hagyott kisállat, és minél többen döntsenek az örökbefogadás mellett. Támogatjuk és fontosnak tartjuk a Kutyabarát.hu kezdeményezését is, mivel hiszünk benne, hogy a kutyák a család tagjai, és bárhová menjenek, legyen az szálloda, kávézó vagy bevásárlóközpont, mindenhol megérdemlik, hogy családtagként bánjanak velük.  A projekt keretében olyan helyek kerülnek a fókuszba ahol a gazdit elkísérő kutyákat is szívesen látják. Bízunk benne, hogy ezeknek a kutyabarát helyeknek a száma a jövőben egyre inkább növekszik.” – fogalmazott Dr. Sóki Annamária, Trade Marketing Manager, Bayer.

A Nestlé PURINA szívügyének tartja a felelős kutyatartás minél szélesebb körben történő terjesztését. Elsősorban az örökbefogadás támogatását tűztük ki célul, ennek érdekében már sok éves múltra visszatekintő együttműködésünk van a HEROSZ Budapesti Állatotthonával, akit az állatok takarmányozása terén segítünk, valamint a kommunikációs tevékenységükben is támogatjuk őket, hogy minél több emberhez eljuthasson az információ gazdira váró kutyákról, macskákról. A másik terület, melynek elkötelezett híve vagyunk, a kutyabarát iroda (illetve bármilyen kutyabarát közösségi tér), hiszen mi is tapasztaljuk ennek pozitív hatásait a mindennapokban a kollégák hangulatán és elkötelezettségén. Ezért egyre nagyobb hangsúlyt tervezünk fektetni a kutyabarát iroda népszerűsítésére más cégek körében is, tapasztalatainkkal segítve őket a feltételek megteremtésében, a keretrendszer kialakításában. Hiszünk benne, hogy ha a gazdik és kedvenceik együtt lehetnek, az gazdagítja az életünket.” – mondta el Hanzel Lajos, a Purina Magyarország igazgatója.

év kutyabarát helye 2019

Hatodik alkalommal került megrendezésre az Év Kutyabarát Helye kampány

A Kutyabarát.hu csapata online felületein 2012 óta, a nyomtatott formában is elérhető Kutyabarát Magazinban pedig 2017 óta népszerűsíti a felelős kutyatartást és a kutyabarát filozófiát. Kampányaival, projektjeivel a hazai kutyás társadalom fejlődéséhez igyekszik hozzájárulni – ennek egyik kiemelkedő és meghatározó programja a 2014-től minden évben megrendezésre kerülő Év Kutyabarát helye kampány.

A kampány egyik fő célkitűzése, hogy minden év októberében kiemelt figyelmet fordítsunk a kutyabarátságra, a hazai kutyabarát szolgáltatások, valamint a felelős kutyatartás népszerűsítésére. Ebben az összes hazai szereplőt megszólítjuk, aktivitásra buzdítjuk, bevonjuk a kutyatartó, állatszerető embereket is. A társadalmi felelősségvállalás jegyében idén is a Noé Állatotthont és a Kutyabarát.hu „Kakitündér nem létezik” elnevezésű projektjét támogatja a kampány.

Büszkeséggel és örömmel tölt el bennünket, hogy évről évre népszerűbb és sikeresebb az Év Kutyabarát Helye kampány. A kezdetekkor, 2014-ben elsősorban az volt a célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a kutyabarátságra, bevonjuk a kutyabarát szolgáltatásokat annak érdekében, hogy együtt népszerűsítsük a kutyabarát filozófiát. A kampány azóta már túlnőtt önmagán. A kutyabarát turizmus fejlődésének, a kutyabarát munkahelyek számának növekedésének köszönhetően egyre többen szeretnék megmutatni, hogy kutyabarátok – fontos nekik a kutyabarát filozófia közvetítése. Számunkra pedig az a fontos, hogy ebben folyamatos segítséget, kommunikációs lehetőséget biztosítsunk ezeknek a helyeknek, hiszen ezzel közösen, hatékonyan járulhatunk hozzá a hazai kutyás társadalom fejlődéséhez is.” – mondta Sziládi-Kovács Tibor, az Év Kutyabarát Helye kampány projektvezetője

A 11 kategóriában összesen 39 díj került kiosztásra. A közönségdíjakon túl a Kutyabarát.hu zsűri díja, valamint a kampány partnereinek díjai kerültek kiosztásra.

Az eseménynek idén is a MagNet Bank székháza adott otthont, amely az ország első kutyabarát bankhálózataként is vált ismertté – nem csak kutyás körökben – 2014-ben.

év kutyabarát helye 2019

Az Év Kutyabarát Helyei 2019-ben

Bolt kategória

Kutyabarát.hu zsűridíj:

HeloVelo Bike & Cafe, Pápa

Közönségdíj:

Sziromszerelem Virág és Ajándék, Mezőtúr

Üzletközpont kategória

Kutyabarát Balaton különdíj:

Sió Pláza, Siófok

Kutyabarát.hu zsűridíj:

Pécs Plaza, Pécs

Közönségdíj:

AsiaCenter, Budapest

Cukrászda kategória

Turizmus Online és a Pont itt! Magazin különdíj:

Dunapark Étterem és Kávéház, Cukrászda, Budapest

Kutyabarát.hu zsűridíj:

Márton cukrászda, Balatonlelle

Közönségdíj:

Bomboloni by Panificio Il Basilico

Romkocsma/borbár/söröző kategória

Kutyabarát.hu zsűridíj:

Keménydió, Budapest

Közönségdíj:

Fadrusz söröző, Budapest

Vidéki kávézó kategória

Kutyabarát Balaton különdíj:

Cafe Maran, Siófok

Bayer Hungária Kft. különdíj:

Depresso, Eger

Kutyabarát.hu zsűridíj:

Várkert kávézó, Mosonmagyaróvár

Közönségdíj:

Cafe mug, Pápa

Vidéki étterem kategória

Kutyabarát Balaton különdíj:

Rétes étterem, Vonyarcvashegy

Turizmus Online és a Pont itt! Magazin különdíj:

Hilltop Borhotel és Étterem, Neszmély

Funzine különdíj:

taberna infinito, Kisapáti

Kutyabarát.hu zsűridíj:

Zománc bisztrócska, Vászoly

Közönségdíj:

Komédiás étterem, Győr

Budapesti kávézó kategória

InfoPONT Magazin különdíj:

Majorka, Budapest

PURINA Magyarország különdíj:

Sarki Fűszeres

Kutyabarát.hu zsűridíj:

Vasmacska KávéZoo

Közönségdíj:

Cafe Blini

Budapesti étterem kategória

Turizmus Online és a Pont itt! Magazin különdíj:

Larus étterem

Funzine különdíj:

Nyereg étterem

Kutyabarát.hu zsűridíj:

BB’z Bar & Grill

Közönségdíj:

Hari Kebab

Panzió/vendégház kategória

Kutyabarát Balaton különdíj:

Vánkos, Badacsonyörs

Kutyabarát.hu zsűridíj:

Menedék. A szállás., Felsőtárkány

Közönségdíj:

Drótszamár Park és Kemping, Velence

Szálloda kategória

Kutyabarát Balaton különdíj:

Bonvital Wellness & Gastro Hotel, Hévíz

Turizmus Online és a Pont itt! Magazin különdíj:

Hotel Sopron, Sopron

Kutyabarát.hu zsűridíj:

Tisza Balneum Hotel, Tiszafüred

Közönségdíj:

Szépalma Hotel, Porva-Szépalmapuszta

Munkahely kategória

NÉBIH különdíj:

Kiwi Print, Budapest

Kreatív Magazin különdíj

Dentsu Aegis Network Hungary Média Kft., Budapest

InfoPONT Magazin különdíj:

Lounge Group, Budapest

MagNet Bank különdíj:

Umbrella, Budapest

Noé Állatotthon Alapítvány különdíj:

MOA Általános Iskola

Kutyabarát.hu zsűridíj:

Hello Event, Budapest

Közönségdíj:

Tág Világ Iskola, Budapest

Találkozunk 2020-ban!

Fotók: Bognár Anna, Kutyabarát.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...