Saját KB bal
Saját KB jobb
Kutyás könyvajánló: William Wegman - Being Human

Kutyás könyvajánló: William Wegman – Being Human – VIDEÓ

Közel negyven éve színesíti a művészvilágot az amerikai William Wegman weimari vizslás fotóival. A nemrég megjelent könyvben hatalmas életművének ismert és kevésbé ismert darabjai kerültek bemutatásra.

Kutyás könyvajánló: William Wegman - Being HumanKutyás könyvajánló

A Massachussets államban született William Wegman az Illinois-i Állami Egyetemen szerzett művészeti diplomát, majd a fényképezésben találta meg önmagát. Az ellentétek, a finom különbségek kifejezése foglalkoztatta, amely figyelemmel kísérhető kutyás képeiben is. A művész weimari vizsláiról készített képei szellemesek és szórakoztatóak, ugyanakkor lehetőséget nyújtanak a mélyebb értelmezésre is. Az ismert kurátor, William A. Ewing, 300 művet választott ki Wegman személyes archívumából, és ezeket 16 tematikus fejezetbe rendezve mutatja be. A kötet bármely korosztály, mind a művészet, mind a kutyák rajongói számára remek kikapcsolódást nyújt.

Kutyás könyvajánló: William Wegman - Being Human

A 75 éves Wegman jelenleg is két weimari vizslával, Topperrel és Flóval osztja meg az életét, akik természetesen nem csak kedvencek, de dolgozó ebek is. A művész elmondása szerint, elődeikhez hasonlóan Topper és Flo is „élvezi a munkát, a stúdióban maguktól beállnak és várják az utasításokat”.

Szerző: Bujdosó-Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás és képek: amazon.com; Royadkins az angol Wikipédiáról, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7132193; Colossal Art & Design- vimeo.
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...