Saját KB bal
Saját KB jobb

A Merkúr retrográd és a kutyák

Akarva, akaratlanul, sokaknak feltűnik a retrográd Merkúr időszaka. Ilyenkor, attól függően, hogy a kommunikációs kis követe mely csillagjegyben tartózkodik, fura dolgok történnek. Persze, van, aki ezt a hidegfronttal, a szeszélyes áprilissal, vagy más, kézzelfoghatóbb magyarázattal társítja. Sokan azonban a Naphoz legközelebbi kis bolygó tevékenységének tulajdonítják. Mindenesetre, úgy tűnik, a kutyák sem menekülnek a retrográd Merkúr hatása alól.

A hírvivő bolygó április 1. óta jár a Kos jegyben. Erre jellemzőek a félreértések, technikai hibák, apróbb balesetek és nagyobb bakik. Például, amikor véletlenül minden címzettnek küldünk el egy e-mailt, amit igazából csak egy szempárnak szántunk.

A Merkúr a kommunikáció, az elme, az utazás, a kereskedelem és a technológia bolygója. Emellett, állítólag, az „az állati szellemet uralja”.

Az állatok sokkal közvetlenebbül érzékelik a bennünket körülvevő világot, illetve, sokuk érzékelése túlmutat az emberi érzékszervek határain. (Nem feltétlenül misztikus értelemben. Gondoljunk csak a Föld mágneses sugárzását érzékelő csigákra, vagy az ultrahanggal kommunikáló denevérekre.) Az is igaz, hogy a természetben élő állatok napirendje és életmódja a Hold és a Nap ciklusai által szabályozott földi ritmusokhoz kapcsolódik.

Szóval, talán, nem meglepő, hogy a Merkúr retrográd kapcsán sok gazdi számol be kedvence kapcsán kommunikációs káoszról vagy hangulatingadozásokról. Nem tudhatjuk, hogy pontosan milyen összefüggésben van a bolygók állása és kedvenceink viselkedése. De, ha az elmúlt hetekben az alábbiakat tapasztaltuk, az lehet, hogy a retrográd Merkúr hatása:

  • Kedvencünk nyugtalanabb, territoriálisabb, balesetveszélyesebb, vagy drámai változás állt be az energiaszintjében.
  • A benti macskák kintre vágynak, a kutyák szökni kezdenek. (Ebben a tavasz és a párzási időszak szerepe sem elhanyagolható.)
  • Félreértések, cicaharcok az egyébként békésen egymás mellett élő állatok között.
  • Régi viselkedésformák vagy egészségügyi problémák fellángolhatnak ebben az időszakban.
  • Az ízlés vagy a szokások ingadozása (pl. egy szeretett játékot elhagynak, vagy a kedvenc ételeket gyanakvással fogadják).
  • Engedetlenség, dac vagy a gazdi semmibevétele.

Ha úgy érezzük, életünk egy hatalmas káosz, talán jó hír, hogy ez a retrográd április 25-én véget ér. Ha a probléma ezt követően is fennáll, érdemes lehet a zavar okának végére járni.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.thewildest.com/pet-lifestyle/mercury-retrograde-affects-pets?utm_source=instagram&utm_medium=social-organic&utm_campaign=linkinbio&utm_content=www.instagram.com/p/C5ywe93h3kx; Kép: Photo by Chedi Tanabene: https://www.pexels.com/photo/dog-on-seashore-1751126/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...