A kerekesszékes hölgy és magyar vizslája 10. helyezést ért el egy engedelmességi házi versenyen

Egy vizsga, egy verseny – Lindner Edit, akit korábbi cikkünkből már ti is ismerhettek, sokat álmodozott arról, hogy egyszer majd jó lenne egy ilyenen elindulni, de lássuk be: kerekesszékkel és egy ficánka vizslával nem lehetett túl biztos a dolgában. Mégis – a rengeteg gyakorlással, a helyes útmutatással és egy iskola nyitottságával sikerült elérni a nagy célt: 30 indulóból a 10. helyen végeztek a Bende Kupa BH szintű versenyén.

 

Edit szerencsére egy olyan kutyaiskolába került a mindig hipersebességen izzó Zserbó kutyájával, ahol nem hogy eltűrik őket, de mindenben maximális támogatást kapnak – viszont semmilyen kivételezést nem élveznek, talán néhol a szabályok apró átalakítását.

– Minden útmutatást megkaptam mind tanáraimtól, Boros Anikótól és Benke Andrástól, mind a sporttársaktól – így bíztam benne, hogy egyszer majd megérik Zserbó tudása arra, hogy képesek legyünk az adott szintet teljesíteni – mesél Edit a verseny után. – Persze, mivel nem egy ilyen versenyt láttam már, tudtam, hogy a „léc” nem lesz alacsonyan. Oktatóim és sporttársak bátorításának köszönhetően be is neveztem a 22 . Bende kupára  BH szinten. Első versenyként nem is vártam mást magunktól, hogy végig csináljuk az összes feladatot a tőlünk telhető legnagyobb pontossággal. –

Aztán eljött a verseny napja. A megnyitó után kiosztották a sorszámokat a versenyzőknek: Edit a 11 es számot kapta. Gondolta, akkor van még lehetősége megnézni pár előtte indulót, de alaposan meglepődött. Első párosként őket szólították.

– A szívem a torkomban dobogott, és csak arra tudtam koncentrálni, hogy sikerülnie kell; elég erősnek  kell lennie a kettőnk közti kapocsnak Zserbóval ahhoz, hogy figyelmen kívül tudjon hagyni minden mást: például az idegen embereket, kutyákat és az illatokat, hiszen több bográcsban is főttek a finomabbnál finomabb ételek. –

A nagy meleg ellenére Zserbó szépen dolgozott. Edit érezte, hogy nem szerepeltek rosszul, de nem  tudta megsaccolni, hogy ez a teljesítmény mire lesz elég, mivel tudta, hogy hibákat is ejtettek. Az, hogy ki hányadik lett, csak akkor dőlt el, mikor már minden versenyző megkapta  a pontszámát az adott kategóriában.

– Amint lementünk a pályáról, sokan jöttek gratulálni, ami fantasztikus érzés volt és biztattak, hogy jók voltunk.  Míg várakoztunk, folyamatosan lestük az állást, míg végül ott volt a nevünk a 10. helyen a 30 indulóból. Szinte repülni tudtam volna a boldogságtól: egyszerre voltam kimondhatatlanul boldog, büszke és elképesztően fáradt is. Leírhatatlan élmény volt életem első serlegét a kezemben fogni és fogadni a gratulációkat. Ekkor értettem meg igazán, mit jelent 4 évet dolgozni egy ilyen eredményért! – mondta el Edit.

A Happy Dog Kutyaiskola már korábban is bizonyította hozzáállását a hasonló helyzetekhez, és az, hogy Edit és Zserbó munkáját ilyen szinten képesek lelkileg és szakmailag támogatni, az egyszerűen követendő példa kell, hogy legyen minden létező kutyaiskola számára. Pár éve például a pálya kellős közepén Edit kerekes széke megadta magát. Az iskola tagjai nem nézhették, hogy Edit elveszítse a szabadságát és a mindennapi kutyázás élményét, így hatalmas gyűjtésbe kezdtek. Az összefogásnak köszönhetően nem sokkal később egy megható ünnepség keretében átadták Edit vadiúj járgányát.  A részleteket itt elolvashatjátok.

Editet és Zserbót ide kattintva részletesebben is megismerhetitek.

Gratulálunk Editnek, Zserbónak, a Happy Dog Kutyaiskolának és a sporttársaknak!

 

 

(kutyabarát.hu)

Fotók: Kóti Kata

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...