Saját KB bal
Saját KB jobb

A biztosítási cég az ügyfele kutyás facebook fotói miatt szüntette meg a biztosítását

A legtöbben nem tudjuk megállni, hogy ne osszuk meg a kedvenceinkről készült cuki képeket a közösségi média felületein barátainkkal. Hiszen mi bajunk lehet belőle? Azonban a következő történet figyelmeztet a virtuális világ veszélyeire: egy hölgynek azért szüntették meg a biztosítását, mert a facebook-ra feltöltött fotói alapján veszélyesnek minősítették kutyáját.

 

Melina Efthimaiadis sosem gondolta volna, hogy egyszer komoly vitába keveredik egy céggel pusztán azért, mert kutyájáról is szerepelnek fotók közösségi oldalán. Pedig így lett: a Nationwide Insurance biztosító társaság nem találta cukinak a feltöltött képeket, így azonnal lépéseket tett ügyfele szerződésének megszüntetése érdekében.

A gond akkor kezdődött, mikor Melina és férje kiterjesztette a korábban már meglévő szerződésüket egy új felelősség biztosítással. Ehhez fel kellett sorolniuk a háztartásban élő kutyákat és fajtájukat. Eleget is tettek a kérésnek, és jelezték, hogy három kutyával élnek együtt: egy shi tzu – yorkie keverékkel, egy kopóval, valamint egy kopó – labrador keverékkel: Zeus-al. Melina állatorvos, így valószínűleg kellő precizitással meg tudta határozni háziállatai fajtáját.

A biztosító társaság ezután nem csak az extra biztosítást tagadta meg, de még az alap szerződésüket is felbontotta a párral. Azzal indokolták a hivatalos levélben a döntésüket, hogy háztartásukban valójában egy tiltott fajta él: egy rottweiler.  És hogy jutottak erre a következtetésre? Úgy, hogy megnézték a hölgy facebook oldalát, és a hóban cukin futó Zeus képeire ránézve úgy döntöttek, hogy az eb valójában egy rottweiler mix.

Melina felhívta a társaságot, de ők még mindig nem tágítottak: állatorvosi igazolást kértek az állat fajtáját illetően. Melinának nem okozott nagy nehézséget a papír beszerzése, hiszen ő maga az állatorvos. Az új információk tudatában a biztosító társaság végül felajánlotta, hogy szerződjenek le, de ekkor a pár már nem volt hajlandó.

A Nationwide későbbi nyilatkozata szerint a cégnél életben lévő irányelv szerint, ha nem biztosak a kutya fajtáját illetően, akkor fel kell venni a kapcsolatot a tulajdonossal, amit jelen esetben elmulasztottak, egyszerűbb volt fotók alapján ítélkezni.

Érdemes itthon is odafigyelni a biztosítók szabályrendszerére, ugyanis a biztosítás összegét és feltételeit itt is befolyásolhatja az eb fajtája, mérete, kora, sőt, bizonyos fajtákra itthon is megtagadják a biztosítás megkötését. És azon is érdemes elgondolkodni, ki láthatja azt, amit személyes oldalainkra feltöltünk. Hiszen, ha mindezt nyilvánosan tesszük, azt biztosan nem csak barátaink fogják látni – ki gondolná, hogy még egy cuki kutya fotóból is galiba lehet…

 

Sajnos itthon sem megy minden egyszerűen:

Sokkoló! Kutyákat kínoznak a biztosítási pénzekért Magyarországon

Egyre többen kötnek biztosítást házi kedvenceikre

Sokan a minimálbér felét sem sajnálják kisállataikra, 3000-en már biztosítást is kötöttek rájuk

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: dogtime

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...