Hatalmas félreértések és sorban állás a rendőr által megvert kutya körül – közben tömve a menhelyek ugyanilyen állatokkal

Újra és újra furcsa fordulatokat vesz a rendőr által megvert kiskutya esete, és egyáltalán nem biztos, hogy szimpatikus irányba. Sorban állnak a kisállatért az Állatvédőrségnél, közben másnál is felbukkant a hír, hogy náluk van az eb. Az emberek megkérdőjelezik, hogy valóban ez az a kutya-e, aki a felvételen szerepelt. Egyre terjesztik az internetes troll ál-hozzászólását, mindeközben pedig tömve vannak a menhelyek, és percenként történik sokkal súlyosabb állatkínzás kutyákkal.

 

Kenyeret és cirkuszt – tartja a mondás. Rengeteg megosztást kapott a kutyáját megütő rendőr videója, természetesen mi is beszámoltunk az előzményekről és az azóta történtekről, hiszen mindenki felháborodása jogos. Azonban a közösségi média által felkapott történetek hamar gátak nélkül kezdenek el terjedni – a maguk torzításával.

A történetben először az áldozat volt a nagy kérdés: legtöbben macskának, majd egy husky jellegű kölyöknek nézték. Később kiderült, hogy a rendőr saját kutyájáról van szó, aki öt éve él velük.

Míg a nyomozás zajlott, egy internetes troll kezdte a rendőrhöz hasonló néven ráhozni a frászt az internetes szörfösökre hozzászólásaival, ám róla kiderült, hogy csak a 15 perc hírnév érdekelte (elég szerencsétlen módját választotta, ugyanis kivívta a népharagot, sőt, azt feltételezve, hogy ő követett el valamit, még felelősségre is vonható).

A rendőrt végül felfüggesztették, tettét pedig állítólag annyira megbánta, hogy lemondott a Zora névre hallgató kutyája tulajdonjogáról. Ekkor jött az újabb csavar: több embernél kezdett felbukkanni az állítólagos kutya, még mindig sokan megkérdőjelezik, hogy egyáltalán valóban nem macska vagy husky kölyök volt-e.

Ehhez képest hivatalosan az Állatvédőrség kapta meg a jogot, hogy döntsön a sorsáról, de még nekik is magyarázkodniuk kell, hogy valóban az az eb van-e náluk. Jelenleg a szervezet kiképzője dolgozik Zorával. Rengetegen szeretnék örökbe fogadni, mint minden média-kutyát.

Innen látszik, hogy a média nagy kincs, ha fel szeretné hívni a figyelmet egy történetre, egy problémára, egy szerencsétlenül járt állatra. Azonban van egy nagy hátránya is: az összes többi hasonló esetet, áldozatot, rossz sorsú állatot elfedi, mintha nem is léteznének.

Szeretnénk felhívni mindenki figyelmét, aki örökbe tudná és szeretné fogadni Zorát: ha nem ő kapja meg, látogasson el egy menhelyre vagy gyepmesteri telepre, ahol ezernyi „Zora” várja, hogy hazavigye. Ők is ugyanúgy szenvedtek, bántalmazták őket, ők még ráadásul otthontalanok is, sokan akár évek óta. Ez lehet az eset pozitív hatása, ha önmagában szomorú is, ami történt!

 

A témához kapcsolódnak:

Arra a kutyára is sorban álltak, aki hetekig élt halott gazdája mellett

15 dolog, amit mindenkinek tudnia kellene egy menhelyről

Örökbe fogadás előtt állsz? Ezeket a hibákat ne kövesd el!

 

 

(kutyabarát.hu)
 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...