Saját KB bal
Saját KB jobb

A nemzetbiztonságiakkal fenyegette az elhanyagolt kutya gazdája az állatmentőket

Az egyik minisztérium dolgozója lehet az a nő, akinek kutyáját a társasház lakói jelentették be az állatmentőknek. A papillon koszosan, parazitákkal fertőzve a kukák mellett élt a házban. Mikor a nő megtudta, hogy az állatmentőknél van a kutya, a pontos címet követelte, majd a nemzetbiztonságiakkal és az állatvédők előállításával kezdett fenyegetőzni.

 

Az Állatmentő Sereghez rengeteg hívás és fotó érkezett be egy társasház udvarán a kukák mellett élő papillon jellegű kutyáról. Mivel nagyon félt mindenkitől, senki sem tudta megfogni. Végül a kutyus maga gondolta úgy, hogy elég ebből a csavargó életből, így sikerült összeszedni és eljuttatni az állatorvoshoz, ahol kiderült: rettenetes állapotban van.

– Ez a mérhetetlenül elhanyagolt és igen, sajnos bűzlő kutyus tele van bolhákkal és férgekkel. Szőre annyira rasztás a fülénél, hogy hallójárata szinte teljesen eltömődött. Fogai katasztrófális állapotban vannak. Látszik, hogy nem foglalkoztak vele  . Chipleolvasó jelzett, ám a telefonszám már valószínűleg megváltozott és ezzel együtt a cím is. Oltásai lejártak: konkrétan kölyök korában kapott egyet. – írták közösségi oldalukon az állatmentők.

A szemtanúk szerint a kutya a társasház udvarán a kukák mellett kapott helyet, ami tele volt ürülékkel. Akkor az állatvédők még az eredeti gazda jelentkezését várták, elsősorban azért, hogy lemondjon az elhanyagolt állatról. Bár a költségek kiegyenlítése után, ha igényt tartana az ebre, vissza kellene adni, ha a tulajdonjogot igazolni tudja, de adatait akkor állatkínzás miatt a hatóságokhoz továbbítanák.

Ennél azonban sokkal cifrábban folytatódott a történet: az állatmentők fenyegető hívást kaptak az elhanyagolt papillon lehetséges gazdájától.


A hangfelvétel a telefonbeszélgetésről -1:20-tól hallható

– A mai nap folyamán a petvetdatán megjelent visszamenőleg egy veszettség elleni védőoltás. Ám oltási könyv a lehetséges gazdánál nincs. Természetesen a kutyus titer vizsgálatát elindítottuk. Kiderül, hogy oltott-e. A kutyát lépcsőházban, illetve a kuka mellett tartották az elmondottak alapján. – nyilatkozták az alapítványnál.

Megmentői mélyen fel vannak háborodva, hiszen a telefonáló állítólag az egyik minisztérium dolgozója, aki megfenyegette az alapítvány elnökét, hogy a munkahelyét kihasználva lenyomoztatja telefonjaikat, sőt, a nemzetbiztonságiak fogják meglátogatni az alapítványt és akkor sokkal nagyobb bajuk is lehet majd. Így az állatvédők nem adták ki neki a kutya tartózkodási helyét, hiszen nem lehetnek biztosak benne, hogy milyen eszközökkel érkezne a helyszínre, lesz-e nála egyáltalán a szükséges dokuentumokból.

Az Állatmentő Sereg erre az irracionális helyzetre már csak humorral tudott reagálni: kiposztolták, hogy állítólag már a Belügyminisztérium is úton van hozzájuk. – Megkérdeztük Pintér Sándor belügyminiszter úrtól, hogy mikorra várható alapítványunk székhelyén a BM látogatása és készüljünk-e valamivel? Amint válaszolnak a tárca részéről, tudósítunk benneteket a fejleményekről. (Kicsit izgulunk, hátha a miniszter úr személyesen érkezik, de akkor majd készítünk egy szelfit vele) – írták oldalukon.

Saját feljelentésüket természetesen megtették az ügyészségen, miután felvették a kapcsolatot a Honvédelmi Minisztériumban a hölgy felettesével. Állítólag azóta a tenyésztő is megvan, aki szintén nem szeretné, hogy a kutya visszakerüljön eredeti tulajdonosához.

 

Ezek is itthon történnek:

Felháborító felvétel a magyar rendőrről, aki ököllel beboxolt egy állatot a rendőrautóba

Szomorú az itthoni helyzet a menhelyvezető szemével

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Állatmentő Szolgálat Alapítvány

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...