Saját KB bal
Saját KB jobb

Újrahasznosított óriásplakátokból készült menedékben húzzák meg magukat a thaiföldi kóbor kutyák

A thaiföldi kóbor kutyák szabadon élnek az utcákon. Nem tartoznak senkihez, ugyanakkor ők is a közösség részei. Bár sokak szerint komoly állatvédelmi problémáról van szó, a helyiek más szemmel néznek az utcán élő kutyákra. Szerintük ez természetes, ez a dolgok rendje.

Valószínűleg a nyugati kultúrákban ez a felfogás furcsának tűnik. Nálunk a kutyáknak feladata, helye, funkciója van már évszázadok óta. A kutyáknak gazdái vannak, akik bizonyos feladatok ellátásáért cserében gondoskodnak az állat szükségletéről. Az elmúlt évtizedekben pedig elsősorban házi kedvencként, társállatként, családtagként tekintünk a kutyáinkra.

Ezzel szemben a thaiföldi kutyák emberemlékezet óta az utcán élnek. Nincs gazdájuk, mégis az emberektől függ a létük. A kutyák szabadon, egyfajta társas rendben élnek, és a helyiek gondoskodnak róluk, etetik őket. Az újrahasznosított óriásplakátok felhasználása pedig több szempontból zseniális ötlet. Egyrészt, a kis sátrak alá behúzódhatnak a kutyák a csapadékos időjárás viszontagságai elől. Másrészt az erős anyag így nem a szemétbe kerül, hanem hasznos célt szolgál. Ezzel pedig a környezetvédelem ügyéért is tesznek a kezdeményezők.

kutya sátrak
Forrás: Facebook – Planet of the Dogs

Nagy segítség ez a thaiföldi utcákon élő kutyáknak, akik, a képek tanúsága szerint, szívesen húzódnak be a molinó sátrak védelmébe.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás és kép: https://www.facebook.com/photo/?fbid=161889796601021&set=a.137469955709672; Indexkép: Fotó: Akshar Dave🌻: https://www.pexels.com/hu-hu/foto/homok-allat-kutya-hazi-kedvenc-754059/;
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...