Saját KB bal
Saját KB jobb

Valódi támogatás az energiahatékony működés érdekében

Az energiafelhasználás, illetve -takarékosság kérdése nem kizárólag a lakosság szempontjából élvez kitüntetett figyelmet, sőt! A jogszabályi kötelezettségeken túl is sok vállalat keres olyan lehetőségeket, amelyek révén komoly lépéseket tehetnek az ezekkel kapcsolatos célkitűzések elérésének érdekében.

Auditálás és az Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer

Az EKR jogszabálynak való megfeleléssel kapcsolatban fontos kitétel, hogy az energiahatékonysági projektekből származó megtakarításokat hitelesíttetni kell, például az EnergyHub energetikai auditáló szervezet megbízásával, annak érdekében, hogy azok értékesíthetővé váljanak. Az auditálás mellett az energetikai rendszerek felülvizsgálatához, valamint ezek megvalósításához is hatékony segítséget kaphatunk a cégcsoport megbízásával.

Energiakereskedők számára is van megoldás

Ugyan az EKR GJ kötelezettségeknek való megfelelés nem egyszerű feladat, az EnergyHub megbízásával – teljes körű szolgáltatás keretében – jogi, szakmai, pénzügyi és adminisztrációs feladatok szempontjából egyaránt hathatós segítséget kaphatnak az érintettek. A kötelezettségekhez fűződő jogokat közvetlenül megkapják, valamint a csomag része a dedikált műszaki-értékesítő által végzett munka, az egyértelmű felelősségi keretek, valamint a MEKH nyilvántartással kapcsolatos teendők rendezése is. 

Az EKR GJ árak tervezhetővé válnak, valamint lecsökkennek az adminisztrációval kapcsolatos, továbbá a jogi és a pénzügyi jellegű feladatok is. A szolgáltatás tartalma még a rendszeres, üzemanyaggal összefüggő híradás, ráadásul kis üzemanyag-kereskedők is igénybe vehetik a szolgáltatást.

Az energiafelhasználókra is gondoltak

Az EKR jogszabálynak köszönhetően az energiahatékonysági beruházásokhoz lehetőség van pénzügyi szempontból komoly támogatásra szert tenni. Az EKR szerinti energiahatékonysági projekt megvalósítása esetén az ebből származó megtakarítások eladhatóvá válnak egy energiakereskedőnek. Természetesen ennek megvannak a maga kötött feltételei, például az, hogy egy olyan auditor szervezetnek, amilyen az EnergyHub is, hitelesítenie kell az energiamegtakarítást.

Az EKR ráadásként akár az Energetikahatékonysági Társasági Adókedvezménnyel egyszerre is igényelhető. A megfelelő döntés meghozatala érdekében az előzetes energetikai audit elkészültével tisztán láthatunk abban a kérdésben, hogy milyen projektet érdemes választani. 

Az EnergyHub komplex szolgáltatásai révén, legyen szó akár energiakereskedőről, akár energiafelhasználóról, kedvező körülmények között használhatjuk ki az elérhető lehetőségeket, illetve optimalizálhatjuk a helyzetünket. Az energiaköltségek, valamint az energiafelhasználás mérséklése révén előnyt szerezhetünk versenytársainkkal szemben is.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...