Saját KB bal
Saját KB jobb

Az új keszthelyi kutyastrand végre a gazdiknak is teljes strand élményt nyújt

Szombaton kipróbáltuk az új keszthelyi kutyás strandot, mely nemcsak a kutyáknak, hanem a gazdiknak is teljes strand élményt nyújt.

A Balaton körül az utóbbi években elindult egy folyamat, mely egyre több lehetőséget biztosított a kutyásoknak is a part körül.  Egy csomó vendéglátóhely és szállás kutyabarát lett és pár éve megnyílt az első kutyás strand is, amit egy másik is követett. Nagyon jó lenne azt írni, hogy ezután „szép számban”, vagy „egymás után” jöttek a következők, de sajnos a nagy lendületet egy még nagyobb megtorpanás követett, már ami a kutyastrandokat illeti.

Gazdibarát

Balatonföldváron már most kérdéses a kutyás strand jövője, mely a helyszínen lévő szálloda terveitől függ. Tulajdonképpen ez a strand „csak” egy fürdető hely és bár jó árnyékos a strand rész és viszonylag széles a partszakasz, valahogy kicsit gazdátlan az egész. A fonyódi kutyastrand már egy másik kategória, bár én ott személy szerint nem voltam még, de csak jókat hallottam róla.

A Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert nyitását pedig már nagyon vártuk. Már a nevében benne van egy nagyon fontos dolog, amit én eddig hiányoltam az eddigi balatoni kutyastrandokból. Nem csak a kutyákra koncentrálnak, hanem a gazdikra is.

Igaz, a legfontosabb és legmeghatározóbb tulajdonsága az, hogy be lehet vinni a kutyát és együtt lehet vele strandolni, fürödni. De! Egy strandon a gazdinak is vannak alapvető igényei.  Például a WC, öltöző, egy büfé, folyamatos takarítás és karbantartás. Nos, az első és legfontosabb dolog, amit le kell szögezni, hogy a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert nem csak kutyabarát, hanem gazdibarát is.

Igazi strandélmény

Már a beengedésnél gondoltak a kényelemre és a biztonságra, egy zsilipes kapun keresztül lehet bejutni. Ezzel a megoldással szinte kizárt, hogy valaki kereket oldjon akár kifelé, akár befelé menet. Nagyon kedves és igazi balatoni strand látvány fogad miután bejutottunk a kapun. Jegyszedő és jegypénztár nincs, a park látogatása ingyenes.

Fotó: a szerző sajátja

Szép zöld gyep, széles árnyékot nyújtó fák, és egy nádassal szegélyezett partszakasz. Jobbra pedig öltözők, mosdók és egy büfé, ahol belső és külső terasz is van. A belső terasz tele van pakolva gazdis cuccokkal, társasjátékok, könyvek, magazinok biztosítják a kikapcsolódást a család azon tagjainak is, akik éppen nem a vízben ugrándoznak a kutyával. A büfében pedig balatoni kézműves szörpök, kiváló borok és grillszendvicsek kaphatók teljesen normális áron.

Fotó: a szerző sajátja

Egyetlen dolog volt, ami kizökkentett az idillből, de erre is van megoldás. A vízbe közvetlenül a partról lehet bemenni, nem kell lépcsőn vagy rámpán bohóckodni, de ennek sajnos itt az az ára, hogy elég kavicsos és hordalékos az iszap. Ha érzékeny vagy a szúrós kövekre, akkor érdemes vinni egy gumiszandit és abban menni a vízbe.

Összességében fantasztikus hely egy kutyás strandolásra az egész családnak, kutyástól, gyerekestől, nagymamástól! Menjetek, bulizzatok, napozzatok és úszkáljatok Keszthelyen, a Kutyás Park és Piknikkertben. Már csak a jó időt kell megvárni.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...