Saját KB bal
Saját KB jobb

Újra futnak a kutyások – megrendezésre kerül a Hard Dog Race idei első versenye

A Hard Dog Race tavaszra tervezett magyarországi futamait sem kímélte a koronavírus járvány. A legnépszerűbb kutyás futóverseny rajongói azonban szeptember 26-án újra rajthoz állhatnak, hogy kutyájukkal együtt legyőzzék az akadályokat, a pályát és ismét egy felejthetetlen élménnyel legyenek gazdagabbak.

Amikor a 2019-es szezont tavaly októberben egy Wild és Junior futammal lezárták a szervezők Egerben, még senki nem gondolta, hogy majdnem egy évnek kell eltelnie az újabb találkozásig. Az életbe lépett óvintézkedések miatt a tavaszra tervezett Base versenyt elhalasztották és egy új, őszi időpontot jelöltek ki a futamra. A rajongók azonban nem maradtak teljesen HDR nélkül, a verseny közösségi oldalán virtuális futás, közösségi segítő platform és sok hasznos bejegyzés, tanács tartotta össze a folyamatosan aktív közösséget. A kényszerpihenő alatt elindult a HDR podcastja is az „Aktívan 6 lábon” és a „Dönts 2 lábon” műsorokkal. Közben pedig komoly szervezés folyt a háttérben, hogy ha eljön az idő és lehetőség nyílik a Base futam  lebonyolítására, minden készen álljon.

hard dog race

A HDR 2016-os indulása óta sajátos módon egyesíti az akadálypályás és a kutyás terepfutó-versenyek kihívásait. A kutya és az ember együtt győzi le az akadályokat, büszkeségük is közös és egy felejthetetlen élménnyel lesznek gazdagabbak. Hat láb, két szív, egy büszkeség. Ez a Hard Dog Race.

A feszült várakozást követően szeptember elején megrendezésre került az év első Hard Dog  Race futama Csehországban, majd rá egy hétre Lengyelországban is. A magyar versenyzők pedig hosszas és türelmes várakozás után végre ismét pályára léphetnek szeptember 26-án, Nyergesújfaluban, egy vadonatúj helyszínen, egy vadonatúj pályán. A kihívás ismét 6 kilométer és 16 akadály, amit kutyának és gazdinak együtt kell teljesítenie. És hogy mit ígérnek a szervezők? Egy kutya kemény, de felejthetetlen napot:

„A HDR-en nem csak az idővel versenyzel: harcolsz a cseppet sem könnyű akadályokkal, a néha csökönyös kutyáddal, önmagaddal. Fáradt leszel, fájni fog mindened, a füled is sáros lesz. De a küzdelem végén, amikor a kutyáddal célba értek, csak a győzelem boldogsága marad. Büszke leszel! Magadra és a kutyádra: a kemény párosra!”

A járvány elleni védekezés érdekében számos óvintézkedésre számíthatnak a résztvevők és a helyszínre ellátogatók. Regisztrációra csak lázmérés után lesz lehetőség, egészségügyi nyilatkozatot kell kitölteni és azokon a helyszíneken ahol nem biztosított a két méteres távolságtartás, maszkot kell viselni. A fesztivál területén, valamint a szükséges akadályoknál érintésmentes kézfertőtlenítők kihelyezésével szeretnék biztosítani a szervezők a versenyzők biztonságát. A Hard Dog Race egyik legkedvesebb hagyománya, a célba érkezők megölelése és az érem nyakba akasztása ezúttal sajnos elmarad.

A rendezvény fesztivál területén ezúttal is kiállítókkal várják a látogatókat, valamint a HDR Shop is végre újra kinyitja kapuját. A HDR Állatvédelemmel foglalkozó partner szervezetei is jelen lesznek védenceikkel, támogatói programokkal.

Hard Dog Race verseny, Base futam: 2020. szeptember 26. 9.00-16.00

Helyszín: Nyergesújfalu

Nevezési feltételek: http://harddograce.hu/nevezes/versenyszabalyzat/

Versenyzői tájékoztató (járványügyi szabályok): https://harddograce.hu/nevezes/versenyzoi-tajekoztato/

hard dog race
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...