Saját KB bal
Saját KB jobb

Amerika kedvence: a Puppuccino

Bár a hazai állatos üzletek polcain is találhatunk már kutyasört vagy éppen chipset és csokit, eddig a hazai franchise kávéházak cudarul Puppuccino nélkül hagytak minket… Mielőtt krokodilkönnyeket hullatnánk, itt a jó hír: szerencsére otthon is pillanatok alatt elkészíthetjük!

Mi is az a Puppuccino?

A Puppuccino (ejtsd: pápucsínó) az angol puppy (=kutyus) és a cappuccino szavak összeolvadásával kreált kifejezés. Az eredeti puppuccinót elviteles papírpohárban szolgálják fel az egyik amerikai franchise kávéházban, kizárólag kutyusok számára. Természetesen a pohárra ráírják az eb nevét is. Olyasmi, mint az itthon is kapható babycino, amely a kisgyerekek számára készülő édesített, tejhabos ital. Mindkettő lényege, hogy minden családtaggal megoszthassuk a kávézós élményt.

puppuccinoAz Amerikai Egyesült Államokban a puppuccino meglehetősen népszerű, sokan lepik meg vele kutyájukat egy közös autókázás alkalmával. Az eredeti recept egyébként nem éppen egészséges, gyakorlatilag cukros tejszínhab, egy kutyakeksszel a tetején. A tejszínhabnak elég magas a kalóriatartalma, miközben kevés tápanyag, hasznos vitamin, nyomelem vagy rost van benne. Ráadásul, mint a legtöbb tejtermék, hasmenést okozhat a kutyánknak.

Az egészséges változat

Az alábbi recept az eredetinek jóval egészségesebb, de nem kevésbé finom változata. Kispóroltuk belőle a zsírt és a cukrot, és egészséges, élettani szempontból hasznos összetevőkkel helyettesítettük őket.

Hozzávalók

Laktózmentes joghurt

Sütőtök- vagy almapüré

Egy tojás (lehetőleg bio vagy szabadtartású)

Fahéj, kurkuma

Egy darab a kedvenc kutyakekszéből

Ha egészséges kutyakekszet keresel, próbáld ki az alábbi receptet:

Gluténmentes almás-sárgarépás kutyakeksz

Szükséged lesz még egy kisebb elviteles papírpohárra, vagy egy kapucsínós csészére a tálaláshoz.

Elkészítés

Válaszd szét a tojásfehérjét a sárgájától! (A sárgáját tedd félre. Később felhasználhatod, vagy kiegészítheted vele a kutyád vacsoráját.) A tojásfehérjét verd fel nem túl kemény habbá, körülbelül, mintha tejhab lenne.

Az alma- és/vagy sütőtökpüréhez a kockára vágott, hámozott almát vagy sütőtököt főzd puhára, majd robotgépben vagy villával pürésítsd.

A joghurtot és az alma- vagy sütőtökpürét keverd össze egyenlő arányban, majd tedd a keveréket a pohárba, körülbelül 2/3 magasságig. A tetejére kanállal helyezd el a tojáshabot, mintha a tejhab lenne a kapucsínón. Szórd meg a habot egy csipet fahéjjal és kurkumával, majd díszítsd a kutyakeksszel.

Ne felejtsd el elővenni a kamerát, hogy megörökíthesd a habos nóziját 🙂


Szerző: Bujdosó-Szalay Adél
Forrás: https://damndelicious.net/2015/09/15/healthy-pumpkin-puppuccinos/; Képek: pexels.
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...